Abattoir Fermé

Alice (Theaterreis naar Hasselt)

vrijdag 21 april 2017 / 18:45 uur
Theatercafé
Genre: Theater

>
<
Stef Lemous
© STEF LEMOUS
>
<
>
<
Stef Lernous
© STEF LERNOUS
>
<
Stef Lernous
© STEF LERNOUS
>
<
Stef Lernous
© STEF LERNOUS
>
<
Stef Lernous
© STEF LERNOUS

Abattoir Fermé heeft een verrassende bewerking van Alice in Wonderland gemaakt.De absurde droomwereld van Lewis Carroll en het surrealistische theater van Abattoir Fermé lijken elkaar voorbestemd’ (8Weekly).

 

Alice weigert volwassen te worden in een door logica gedomineerde wereld. Ze kruipt liever weg in haar eigen zeepbel vol dromen en verhalen. Een teder, donker sprookje voor iedereen die volwassen is of dat moet worden.

 

 


SPEL

Aat Ceelen, Kirsten Pieters, Lukas Smolders, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Lobke Leirens

MUZIEK

Kreng

TEKST EN REGIE

Stef Lernous

Recensiequotes

 

"Een weergaloos verstikkend tranendal… Anneke Sluiters is een intrigerende Alice. Ze is onpeilbaar en ongrijpbaar, gretig en angstig. Zowel in Lernous’ kenmerkende rijke beeldentaal als in de verrassend concrete dialogen is ze vurig en lekker dramatisch."Het Parool ****

 

"Wonderlijk Victoriaans kermisje… Wie zich openstelt voor Vlaamse taalvondsten en bijzondere beelden die een dag later nog terugkomen, kon met deze “Alice” wel eens een gedenkwaardige theaterervaring tegemoet gaan." - Theaterkrant ****

 

"De absurditeiten, de vreemde logica die de handelingen van personages bepaalt, de sterke tekst en het uitstekende spel maken van deze Alice op weg naar volwassenheid een prachtige voorstelling."

- Haarlems Dagblad