Noord Nederlands Toneel

Borgen

zaterdag 28 mei 2016 / 13:00 uur
/ 22:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<
>
<
Reyer Boxem
© REYER BOXEM
>
<
Freek van den Berg
© FREEK VAN DEN BERG
>
<
Freek van den Bergh
© FREEK VAN DEN BERGH

Het Noord Nederlands Toneel brengt, als eerste theatergezelschap wereldwijd, de populaire Deense tv-serie BORGEN op de planken.

 

Het Noord Nederlands Toneel brengt, als eerste theatergezelschap wereldwijd, de populaire Deense tv-serie BORGEN op de planken.

 

Wereldwijd smulden miljoenen kijkers van de Deense tv-serie Borgen. Het Noord Nederlands Toneel maakt van dit meeslepende politieke drama een 9 uur durend theaterevenement, compleet met cliffhangers, recaps, live muziek en een uitgebreid diner. In 14 afleveringen volg je live premier Birgitte Nyborg (Malou Gorter), haar spindoctor Kasper Juul (Peter Vandemeulebroecke) en de ambitieuze journaliste Katrine Fønsmark (Anna Drijver).

 

BORGEN is het verhaal van Birgitte Nyborg die als premier van Denemarken dagelijks keuzes moet maken tussen haar idealen en de harde politieke werkelijkheid. Vertrouwensrelaties worden op de proef gesteld en bovendien wordt het steeds moeilijker haar gezinsleven overeind te houden.

 

Ola Mafaalani brengt in haar enscenering twee seizoenen BORGEN terug tot één meeslepende theaterdag, waarin u wordt meegezogen in de verslavende seriekoorts, die om 13.00 uur begint en om 22.00 uur eindigt. De voorstelling volgt het patroon van de tv-serie, compleet met cliffhangers en terugblikken op ‘wat eraan vooraf ging’, en switcht tussen de backstage van de politiek, het thuisfront van de premier en de redactie van nieuwszender TV1. 

 

De live muziek en een grote cast van ruim 30 personen staan garant voor een unieke totaalbeleving en maken het Theater aan het Vrijthof tijdens BORGEN ‘the place to be'.

 

Voorstelling inclusief lunch en diner

Het eten gedurende dag is onderdeel van de ticketprijs én onderdeel van de ervaring. Het menu is samengesteld door niemand minder dan Adam Price (schrijver en bedenker van Borgen, in Denemarken tevens een beroemde kok). Dieetwensen graag doorgeven aan dinerborgen@nnt.nl

 

'Sublieme Borgen doet televisieserie vergeten!' Theaterkrant ***** Lees hier de volledige recensie.

 

‘Borgen op toneel: verpletterend spektakel.' NRC ***** Lees hier de volledige recensie.

 

'Het plot van Price is een ijzersterke kapstok, de intelligente invulling in tekst, spel en muziek tilt dit naar een hoger niveau.' Het Parool ***** 

 

'Overrompelende theaterbelevenis.' Dagblad van het Noorden ***** Lees hier de volledige recensie.

 

'Verhaal, spel, muziek en eten maken het samen tot een zintuiglijke belevenis die voorbij vliegt.' Telegraaf **** Lees hier de volledige recensie.

 

'Toneelstuk van negen uur boeit tot de laatste seconde.' Algemeen Dagblad **** Lees hier de volledige recensie.

 

'Dat Malou Gorter de tv- Birgitte doet vergeten is de grootste troef van deze voorstelling.' De Volkskrant *** Lees hier de volledige recensie.

 

» Lees verder

VERTALING EN BEWERKING

Ko van den Bosch

REGIE

Ola Mafaalani

SPEL

Malou Gorter, Anna Drijver, Peter Vandemeulebroecke, Bram Coopmans, Renée Soutendijk, Harry Piekema, Dragan Bakema, Anthony Ruys e.a.

Exclusief in Maastricht wordt het Borgen-weekend van 28 en 29 mei aangevuld met de expositie Say Bear! van vormgever André Joosten (Academie Beeldende Kunsten Maastricht, Jan van Eyck Academie). Joosten ontwierp het decor voor Borgen (NNT - Noord Nederlands Toneel) en maakt ook vrij werk dat zowel in Theater aan het Vrijthof als in Galerie Le Salon des Arts te zien is. De expositie is gratis toegankelijk.

 

Theater aan het Vrijthof (Vrijthof 47, za 28 & zo 29 mei tussen 12-13 uur).

Galerie Le Salon des Arts (Keizer Karelplein 18, za 28 & zo 29 mei + zo 4 & za 5 juni, tussen 10-18 uur).

 

www.tahv.nl/borgen

www.andrejoosteninfo.blogspot.nl

www.annanopicture.nl/say-bear