Scapino Ballet Rotterdam

Rollercoaster

dinsdag 31 mei 2016 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 21:15 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
hans gerritsen
© HANS GERRITSEN
>
<
hans gerritsen
© HANS GERRITSEN
>
<

ROLLERCOASTER is geen gewone dansvoorstelling, maar een opwindende high-speed choreografische achtbaan. U geniet van een afwisselende voorstelling vol vaart, waarin korte dansstukken van topchoreografen en nieuw talent elkaar non-stop opvolgen. 

 

ROLLERCOASTER is een must voor dans fans én toegankelijk voor een nieuw publiek. Scapino choreograaf Ed Wubbe is verantwoordelijk voor de succesvolste dansvoorstellingen van de afgelopen jaren. Hij heeft zich in Rollercoaster vergezeld van de beste talenten van nu, internationaal en van eigen bodem, met uiteenlopende stijlen. Zoals Itamar Serussi, die met zijn hilarische en originele danstaal gezien wordt als een sensatie. Maar ook de nieuwe, verhalende stijl van Marcos Morau is verfrissend. 

 

Het concept van Rollercoaster is uniek, maar was tot nu toe alleen te zien in Rotterdam. Elk jaar presenteert Scapino in zijn thuishaven met groot succes een nieuwe versie van deze dans-zap-avond, onder de naam TWOOLS. Het allerbeste van TWOOLS gaat nu op tournee.

ROLLERCOASTER isn’t a regular dancing performance, it is a high-speed choreographed rollercoaster. In ROLLERCOASTER you will be introduced to various short pieces, which are created by top choreographers and performed by new talent.

 

This performance is a must see! Over the last few years scapino’s choreographer Ed Wubbe created many successful pieces. For ROLLERCOASTER he collaborated with (inter)national talents and allowed them to express their own style. Itamar Serussi is known for creating original and hilarious sensations on stage. Marcos Morau’s style can be described as new and incorporates elaborate story arcs.

 

ROLLERCOASTER’s concept is unique, but has only been presented in Rotterdam, Scapino’s hometown, thus far. Every year Scapino presents TWOOLS, a dance-zap-evening. The best of TWOOLS is touring throughout the Netherlands.

 

 

» Lees verder

 

Theaterkrant **** - "Wervelende, bruisende rijkdom en een krachtige hommage aan de veelzijdigheid van de dans. Een bijzonder mooie, intense en meeslepende dansavond, waarin klassieke en hedendaagse dans een fraaie harmonie aangaan.”

 

Telegraaf **** - "Wervelend visitekaartje."

 

Parool **** - "Een lekkere dansavond die geen dieptepunten kent.” 

 

NRC Handelsblad - “Achtbaan van Scapino is kleurrijke staalkaart van hedendaags ballet.” 


CHOREOGRAFIE

Ed Wubbe, Itamar Serussi, Marco Goecke, Marcos Morau, Gentian Doda, Joeri Dubbe