Amos Ben-Tal, Spinvis, OFFprojects

Howl (avant-première)

zondag 9 oktober 2016 / 11:00 uur
geen pauze / 12:00 uur einde
Centre Ceramique
Genre: Dans

>
<
Milena Twiehaus
© MILENA TWIEHAUS

  koop tickets » 

 € 16,00 / >

 

Howl is een talkshow, een dansvoorstelling en een concert waarin de makers op zoek gaan naar de betekenis van identiteit op de grens tussen fictie en werkelijkheid.

 

Choreograaf Amos Ben-Tal werkt voor deze multidisciplinaire voorstelling samen met popmuzikant en dichter Spinvis, die voor zijn werk prijzen als de Zilveren Harp, De Popprijs en De Annie M G Schmidt-prijs ontving. Met interviews, beweging, poëzie en live muziek maken ze een reis door het onderbewustzijn van hun gasten. Speciaal voor de Nederlandse Dansdagen presenteren ze een unieke voorpremière.

 

‘[...] de subtiele manier waarop Ben-Tal zijn publiek bereikt en aanvoelt is fenomenaal.’ - Dans Magazine

 

Festivalfocus: Het woord & dans


Choreografie Amos Ben-Tal

Muziek (live) Spinvis

Artistiek advies Yvan Dubreuil

Dans Aurélie Cayla, Milena Twiehaus, Yvan Dubreuil, Genevieve Osborne, Amos Ben-Tal

Howl is een productie van OFFprojects ism Korzo Producties, en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.

 

 

BIOGRAFIE

De Nederlands/Israëlisch choreograaf Amos Ben-Tal (1979) voltooide zijn dansopleiding in 1997 bij The National Ballet School in Toronto, Canada. Na zijn opleiding verhuisde Amos naar Den Haag waar hij zich voor negen jaar aansloot bij het Nederlands Dans Theater. Bij het Nederlands Dans Theater ontwikkelde hij zijn passie voor choreografie. Het succes van zijn stuk Discontinyou, voor de NDT Choreografen Workshop, leidde tot de creatie van Track (2005) voor NDT 1. Voor deze voorstelling ontving hij lovende recensies. Amos verliet het NDT om zich geheel op zijn eigen werk te kunnen richten. Onder de vleugel van Korzo Producties creëerde hij Tangent met Kenzo Kusuda (2006), Ziggurat (2007), We Are Not Humanity (2008) en The New Work (2011). In 2012 maakte hij het stuk Kill The Victor voor Aura Dance Company in Litouwen. Later dat jaar richtte Amos OFFprojects op. Met dit collectief creëerde hij onder anderen de succesvolle producties OFFline (2014), Might (2015) en het stuk Duo Solitas/Solitas Duo voor het Distinguished Dreams project van de Nederlandse Dansdagen 2015. Tevens werd hij in datzelfde jaar genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen. Vanaf jonge leeftijd is Amos ook altijd al betrokken geweest bij het maken van muziek. Naast het componeren voor zijn eigen choreografieën, componeert hij in opdracht van verschillende choreografen en speelt hij in zijn eigen rock band Noblesse. 

 

Spinvis (Erik de Jong, 1961) is popmuzikant, componist en dichter.  Spinvis brak in 2002 door met zijn met goud bekroonde debuut album Spinvis - Spinvis. De daarop volgende albums Goochelaars & Geesten en Tot ziens, Justine Keller werden eveneens door de pers en het publiek zeer goed ontvangen. Voor zijn werk ontving hij o.a. de Zilveren Harp, De Popprijs, De Annie M G Schmidt-prijs en de Johnny van Doorn prijs voor Gesproken Letteren. In de komende jaren zullen de live-uitvoeringen van zijn muziek een steeds theatralere vorm krijgen, zodat zijn concerten meer en meer verhalende voorstellingen worden. Ook samenwerking met andere kunstdisciplines zoals: dans, videokunst, lichtsculpturen, zoekt Spinvis steeds vaker op. Daarnaast schrijft en regisseert hij (muziek)theatervoorstellingen voor o.a. toneelgroep De Hollanders en Nederlands Kamerkoor.

 

OFFprojects is een collectief van vier ex-dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble, dat zich om het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal verzamelt. Vanaf 2012 creëert de groep multidisciplinaire voorstellingen, events en installaties. OFFprojects staat voor werk dat vragen stelt, rauw en modulair is- compromisloze kwaliteit en het nemen van risico's, in combinatie met een aanpak die een breed publiek aanspreekt en voedt. Een paar jaar na de oprichting kreeg de groep al erkenning voor hun ‘out of the box’ manier van denken en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Hun eerste avondvullende productie OFFline (2014) werd goed ontvangen, gevolgd door de net zo succesvolle voorstelling Might. Ondertussen toerde de groep door Nederland, Frankrijk, Engeland, Tsjechië en Duitsland. Wat OFFprojects extra uniek maakt, is dat alle leden naast dans een tweede expertise hebben. Hierdoor is ieder aspect van een productie onderdeel van het conceptuele geheel. Behalve Amos, bestaat OFFprojects uit Aurélie Cayla (cultural mediation), Milena Twiehaus (beeld/media) en Yvan Dubreuil (dramaturgie/set design).