Constanza Macras / Dorkypark

On Fire (Theaterreis naar Luik)

dinsdag 18 oktober 2016 / 18:45 uur
Theatercafé
Genre: Dans

>
<
John Hogg
© JOHN HOGG

On Fire – The Invention of Tradition van de Argentijnse choreografe Constanza Macras brengt performers uit Zuid-Afrika en Berlijn bijeen, met beelden van de Amerikaanse Ayana Vellissia Jackson, wier werk zich oriënteert op Afrika en zijn diaspora.

 

On Fire is een zoektocht naar nieuwe betekenisgeving en waardering van tradities en rituelen in een urbane context. Maar ook naar de deconstructie van beelden van ‘de ander’ en de herdefinitie daarvan in een postkoloniale periode. Macras’ voorstellingen zijn steeds virtuoos en snel, maar ook doortrokken van humor.

 

On Fire – The Invention of Tradition is a performance by the Argentinean choreographer Constanza Macras and brings together performers from South Africa and Berlin with images made by the American Ayana Vellissia Jackson, whose work focuses on Africa and its diaspora.

 

The productionis a search for a new meaning and appreciation of traditions and rituals in an urban context. Thereby, it’s also a search for a redefinition of ‘the other’ in a postcolonial period. Macras’ performances are brilliant, fast, and imbedded with humor.

» Lees verder

Performers

Louis Becker, Emil Bordás, Lucky Kele, Fernanda Farah, Mandla Mathonsi, Thulani Mgidi, Melusi Mkhwanjana, Felix Saalmann, Fana Tshabalala, John Sithole, Mpotseng “Braven” Nhlapo en Zandile Hlatshwayo

Regie, choreographie en kostuums
Constanza Macras
Visual Artists
Ayana V. Jackson en Dean Hutton,
Assistentie kostuums en rekwisieten
Marcus Barros Cardoso
Dramaturgie
Carmen Mehnert