Dario Tortorelli l DiVEinD

D NO BODY installed

zaterdag 8 oktober 2016 / 14:45 uur
geen pauze / 15:20 uur einde
Theater Kumulus
Genre: Dans

>
<
rob hogeslag
© ROB HOGESLAG

  koop tickets » 

 € 10,00 / >

 

D NO BODY is een serie van solo’s waarin choreograaf Dario Tortorelli de identiteit van het karakter ROMEO HEART onderzoekt en verdiept.

 

Op zoek naar onsterfelijkheid reist de hedendaagse ridder ROMEO HEART door de oneindige ruimte, beschermd door zijn “harnas”. Tortorelli laat zich inspireren door popcultuur en glamrock artiesten die spelen met identiteit en gender als David Bowie en Lady Gaga. In de hypnotiserende installatie/performance D NO BODY installed zijn twee hoofdstukken van D NO BODY samengevoegd. Wederom ontstaan er nieuwe verschijningsvormen van ROMEO HEART’s identiteit.

 

‘Een krachtig concept.’ - De Volkskrant

 

Festivalfocus: Choreografen van de toekomst


Concept, choreografie en installatie Dario Tortorelli                                                   

Performance Adi Amit

Lichtontwerp Remko Van Wely

Muziek Royksoop, David Bowie

  

BIOGRAFIE

Dario Tortorelli is een Italiaanse artiest en oprichter van DiVEinD - Visual Poetry of Performing Bodies. Dario studeerde dans aan de 'Brenda Hamlyn School in Florence (Italië) en aan de 'Centre de Dance Rosella Hightower in Cannes (Frankrijk). Na zijn danscarrière als performer, verhuisde hij naar Nederland waar hij onder andere heeft gedanst voor Introdans, Conny Janssen Danst en Ann van den Broek. In zijn werk zoekt Dario constant naar de ontwikkeling van het perfecte beeld in de vorm van zijn karakter ROMEO HEART. Ook al is het zijn verlangen om tot dit ultieme karakter te komen, is het iets wat nooit bereikt kan worden. Sinds 2009 onderzoekt Dario zijn alter ego karakter ROMEO HEART, in de vorm van korte performances en visuele studies. Hij ontwikkelt het beeld van dit karakter op een evolutionaire wijze, om het in leven te houden, krachtiger te maken, in een voortdurende zoektocht naar onsterfelijkheid. Eén lichaam dat transformeert in verschillende entiteiten met als doel om het ideale karakter en het gewenste gender te bereiken. Het vertrekpunt hierbij vormt altijd het lichaam, geïnspireerd door film, visuele- en beeldende kunst. In 2013 creëerde Dario AFTER NEARLY LAND(e)scaping voor DANSLOKAAL dat in 2014 toerde met de ROTTERDAMSELENTE. Hetzelfde jaar ging HARY+++++ in première tijdens festival de Nederlandse Dansdagen, in het programma (OLD)Fashion(ed). Dit project is geselecteerd als een van de voorbeeld projecten voor The Art of Impact, een nieuw initiatief van het Nederlandse ministerie voor educatie, cultuur en wetenschap. In dit programma is HARYXLab ontwikkeld om de impact van HARY te onderzoeken en te vergroten. Momenteel werkt Dario mee aan een nieuw dans traject genaamd PIVOT DANCE, een driejarig programma voor choreografen, producers en publiek dat gestimuleerd wordt om samen in dialoog te gaan over het creëren van nieuw werk. Het vindt plaats in drie Europese steden (The Place in Londen, Nederlandse Dansdagen in Nederland en Commune de Bassano del Grappa in Italië) en wordt gesteund door de “Creative Europe Programme” vanuit de Europese Unie. Het laatste hoofdstuk van D NO BODY No5 zal in 2017, in het kader van PIVOT DANCE in première gaan.