De Stilte

De Kartonbewoners (6+)

zondag 9 oktober 2016 / 12:30 uur
geen pauze / 13:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Claudette van de Rakt
© CLAUDETTE VAN DE RAKT

  koop tickets » 

€ 8,00 / >

 

In De Kartonbewoners geeft een donkere grot in een berg stukje bij beetje zijn geheimen prijs. Als de vier dansers de rijkdom ervan bespeuren is het hek van de dam.

 

Wat begint als een voorzichtige ontdekking wordt al snel een onvervalste plundering. Grot en berg worden vakkundig gesloopt en verdwijnen, maar een nieuwe wereld dient zich aan. Dit evolutieverhaal brengt het alledaagse en de verbeelding samen.

 

‘…in deze voorstelling praten ze niet! In het begin vond ik het apart, omdat ik het nog nooit gezien had. Maar daarna vond ik dat wel leuk...dan ga je erover nadenken.’ - Pim (9 jaar)

 

Festivalfocus: Jeugddans op zondag

 

* De voorstelling is een verkorte versies van het origineel.


Choreografie Jack Timmermans

Dans Donna Scholten, Tim Volleman, Alex Havadi-Nagy en Lobke Jeurissen

Muziek Timothy van der Holst

Podiumbeeld Bert Vogels

Kostuums Joost van Wijmen

Lichtontwerp Pink Steenvoorden – Einstein Design

Decor Bert Vogels i.s.m. de Stilte

Animatie Afterlight  – Louk van Kalmthout en Frank van Mourik

                                                                           

 

BIOGRAFIE

Dansgezelschap De Stilte richt zich speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. Het gezelschap speelt honderden voorstellingen per jaar, zowel openbaar als voor schoolkinderen. Sinds de oprichting in 1994 groeide De Stilte uit tot de best bezochte jeugdtheaterproducent van Nederland (2013). Breda is de thuisbasis van waaruit het gezelschap nationaal en internationaal uitvliegt. Al meerdere keren is De Stilte uitgeroepen tot het meest internationaal bereisde dansgezelschap van het land. Educatie is een integraal onderdeel van de activiteiten. De Stilte is initiatiefnemer van het Internationaal Stiltefestival, dat om het jaar plaatsvindt in het centrum van Breda.

 

De Stilte wil zoveel mogelijk kinderen vanuit de wereld van alledag meenemen naar de abstracte wereld van de zintuigen. Kinderen prikkelen om hun eigen verhaal te vertellen. Het grenzeloze verhaal van de verbeelding. Want ze geloven dat verbeelding de grens verlegt: door je in te leven,  te beleven en je fantasie te gebruiken, wordt je wereld groter en vertrouwder. Dans is ons communicatiemiddel, dat ook internationaal wordt ingezet.

 

Vanuit die gedachte maakt oprichter en artistiek directeur Jack Timmermans samen met academisch geschoolde dansers meerduidige voorstellingen voor jong en oud.