Giulio D'Anna

Secrets Revealed: In Focus Giulio D’Anna

zondag 9 oktober 2016 / 11:00 uur
geen pauze / 11:45 uur einde
Theater Kumulus
Genre: Dans

>
<
Cinzia Camela
© CINZIA CAMELA

Deze voorstelling is gratis toegankelijk

 

Secrets Revealed licht het werkproces van choreografen uit of opent de deuren van de studio, die normaal voor publiek gesloten blijven. Choreografen laten je proeven van werk in wording en bieden je een blik op volgend seizoen. Ongepolijst, kwetsbaar en spannend.

 

 

In Focus Giulio D’Anna
Giulio D’Anna brak in 2012 door bij een breed publiek met de voorstelling Parkin’son. Altijd kiest hij voor zijn voorstellingen onderwerpen van de kleine en kwetsbare mens. Persoonlijke emoties en levenservaringen spelen hier een belangrijke rol in. Met humor maakt hij op indrukwekkende wijze ongemakkelijke of zware onderwerpen luchtig. In 2014 werd hij dan ook genomineerd voor de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie’ voor de succesvoorstelling OOOOOOOO. Nu onthult D’Anna zijn werkwijze door middel van film, een preview van OOOOOOOO en gaat hij in gesprek met de kijker.

 


choreografie: Giulio D’Anna

 

BIOGRAFIE

Giulio D’Anna woont en werkt in Amsterdam waar hij in 2009 succesvol zijn studie dans en choreografie aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling) afrondde. Naast deze dansopleidingen is Giulio ook afgestudeerd als Theta geneeskundige en natuurgeneeskundige. Als choreograaf is hij geïnteresseerd in de samensmelting van verschillende theatrale talen met ‘dramatische lichamen’. In zijn werk is hij opzoek naar de vertaling van (het genre) drama naar een hedendaagse theatertaal. Drama, verlangen en humor zijn kernwoorden in zijn producties. Hij werkt als zelfstandig maker in zowel Nederland als Italië en als performer werkt hij geregeld met Nicole Beutler – NBprojects (Amsterdam). De afgelopen jaren waren zijn producties te zien in onder andere Nederland, Italië, Spanje en Duitsland. In 2011 won Giulio het Equilibrio Dance Festival, in 2012 de Dioraphte dansprijs. In 2013 won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en in 2014 werd zijn werk O O O O O O O O genomineerd voor een Zwaan als ‘meest indrukwekkende dansproductie’.