ICKamsterdam

Nightwalking ll (installatie, doorlopend tot 15:00)

zondag 9 oktober 2016 / 12:00 uur
geen pauze
Bureau Europa
Genre: Dans

>
<

Mensen met aangeboren doofblindheid kunnen geen of slechts beperkt informatie opdoen via horen en zien. Zij zijn aangewezen op tast en beweging. Hun uitingen zijn uniek en vaak moeilijk leesbaar. 

 

Nightwalking ll is een interdisciplinaire installatie, waarin de wereld van iemand die geboren is met doofblindheid wordt nagebootst. Dansers, expert op het gebied van lichaamstaal, ontmoeten in de film Touched - onderdeel van de installatie – deze mensen.

 

Een installatie van MICH Foundation, ICK, filmmakers Ellen Blom en Marcel Prins, beeldend kunstenaar Sandra den Ouden, dr. Saskia Damen Rijksuniversiteit Groningen, zorginstellingen Koninklijke Kentalis St Michielsgestel en Bartiméus Doorn.

 

 

Koop tickets:

 
 
 
 
 
 
 

CREDITS

Een installatie van MICH Foundation, ICKAmsterdam, filmmakers Ellen Blom en Marcel Prins, beeldend kunstenaar Sandra den Ouden, dr. Saskia Damen Rijksuniversiteit Groningen, zorginstellingen Koninklijke Kentalis St Michielsgestel en Bartiméus Doorn.                                       

  

Nightwalking is een mobiele installatie waarmee de wereld van een persoon met aangeboren doofblindheid invoelbaar gemaakt wordt.

 

“Imagine yourself in a dark room; no light at all stimulates your visual sense. Add a silence so deep, that not even the sounds of your own body flicker the small receptive hairs in your cochlea.

Then imagine that you have no language, no inner monologue to keep your mind on track with sanity.

Now, from no perceivable place somewhere in this darkness and silence, strange things occur as if by magic, something touches you - briefly or lingering - only to disappear again into utter nothingness. Only the traces of remembered touch are left on your body and in your mind.”

(Flemming Ask Larsen - Denmark)

 

 

 

Extra informatie/

De installatie is een individuele ervaring en duurt ongeveer 20 minuten. Dit kan betekenen dat als je een kaartje koopt voor bijvoorbeeld 15:00 uur, je tussen 15:00 uur en 15:40 uur de installatie zal kunnen betreden. Om de wachttijd zoveel mogelijk te beperken ontvang je voorafgaand aan het festival een e-mail met daarin het verwachte tijdstip.

 

Tickets zijn tijdens het festival alleen nog te koop bij de UITbalie van Theater aan het Vrijthof, waar direct het verwachte tijdstip zal worden aangegeven.

 

Extra information/

The installation is an individual experience which takes about 20 minutes. This may mean that when buying a ticket for example at 15:00, you will be able to enter between 15:00 and 15:40. To minimize your wait, before the festival you will receive an e-mail with the expected entrance time.

 

During the festival tickets can only be purchased at the UITbalie of Theater aan het Vrijthof. There you will immediately receive your expected entrance time.