ISH Dance Collective

Wat Niemand Had Verwacht (12+)

zondag 9 oktober 2016 / 14:30 uur
geen pauze / 15:10 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Dans

>
<

  koop tickets » 

 € 8,00 / >

 

Een avontuur vol popping, moderne dans en hiphop, waardoor het donker nooit meer hetzelfde zal zijn.

 

In Wat Niemand Had Verwacht, geïnspireerd op het gelijknamige bekroonde boek van Marit Tornqvist, toont de jonge maker Lara Wakelkamp de wereld die verschijnt zodra we onze ogen sluiten. Een wereld waarin gedachtenspinsels en dromen het overnemen. In een wervelende opeenvolging van dans, muziek en spel doen vier dansers en een actrice letterlijk wat niemand had verwacht.

 

‘Daar waar woorden tekortschieten […] gaat dans verder.’ - Theaterkrant

 

Wat Niemand Had Verwacht is een voorstelling in de serie ISH Nieuwe Makers. Hierin biedt Dance Collective ISH talentvolle makers de kans om, onder begeleiding van artistiek leider Marco Gerris, een voorstelling te maken in de ISH-traditie.

 

Festivalfocus: Jeugddans op zondag

 

* De voorstelling is een verkorte versie van het origineel.

 


Regie Lara Wakelkamp

Coaching Marco Gerris

Muziek Rik Ronner

Licht Mike den Ottolander

Cast Xander van den Corput, Faeadan McCall, Serano Pina, Anna Maria Suijkerbuijk, Thirsa van Til

                                                                           

 

BIOGRAFIE

Wat Niemand Had Verwacht is een voorstelling in de serie ISH Nieuwe Makers. Hierin biedt Dance Collective ISH talentvolle makers de kans om, onder begeleiding van artistiek leider Marco Gerris, een voorstelling te maken in de ISH-traditie.

 

ISH is alles maar niet wat je denkt. Een collectief van eigenwijze individuen dat al vijftien jaar gelooft dat grenzen niet bestaan en de wereld eigenlijk een speeltuin is. Een wonderlijke plek vol verhalen, karakters en inspiratie. Vol met mensen die net zo ongewoon zijn als wij.

 

Om die reden zijn we al 15 jaar te zien in binnen en buitenland met voorstellingen die verrassen en verbinden. Vanaf 2000 brengt ISH skills van de straat naar de podia van talloze theaters om daar de verbinding aan te gaan met gevestigde kunstvormen. Of het nou een kruising tussen hiphop en ballet is of een samensmelting van freestyle bmx en klassieke muziek: ISH gelooft niet in grenzen.

 

ISH houdt van artiesten die op het hoogste niveau kunnen presteren maar ook genoeg lef hebben om buiten de lijntjes te kleuren. Gelukkig vinden we deze gelijkgestemde geesten op allerlei plekken. Door met uiteenlopende partijen als Het Nationale Ballet, autonoom kunstenaar Dadara of Silbersee samen te werken ontstaan er op artistiek en productioneel niveau nieuwe kruisbestuivingen.

 

Naast het ontwikkelen van producties voor grote en kleine zalen in binnen- en buitenland heeft ISH een bloeiende educatieve tak. Door middel van talloze workshops en educatieprojecten geven de ISH performers de vlam door aan de volgende generatie. Wij geloven dat talent in iedereen zit, inspiratie overal te vinden is en dat je samen sterker bent dan alleen. ISH heeft een manier van werken die mensen bij elkaar brengt, dromen uit laat komen en resulteert in fantastische voorstellingen. En belangrijker nog: in fantastische groepen mensen.

 

Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, demo’s en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen.

 

Lara maakt theatervoorstellingen met de menselijke geest als centraal thema en waarin beeld, spel en geluid de contouren vormen van een doorkijkje in de psyché. Hierbij richt zij zich vooral op de doelgroep vanaf 12 jaar en ouder. Zij kiest voor die leeftijd omdat jongeren in hun pubertijd te maken krijgen met een veranderend beeld van zichzelf en anderen. Lara hoopt met haar voorstellingen jongeren het inzicht te geven dat gedachten, hoe vreemd en onwillekeurig ook, onderdeel zijn van ieder (opgroeiend) mens. In haar onderzoek ontdekte zij dat er hoewel er veel instellingen bestaan die zorg verlenen aan jongeren met psychologische klachten er nog weinig gebeurt op preventief en informerend vlak.