Jan-Willem Rozenboom

Theatercollege Bach

donderdag 20 oktober 2016 / 20:30 uur
1 pauze / 22:35 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Theatercollege / Literair

>
<
Nol Havens
© NOL HAVENS

Het lijkt een sprookje, en misschien is het dat ook wel. Volgens overlevering schreef Johann Sebastian Bach op verzoek van een Russische graaf die leed aan hardnekkige slapeloosheid dertig variaties op een aria.

 

De graaf liet een jonge musicus, Johann Gottlieb Goldberg, vervolgens de variaties spelen om de last van zijn doorwaakte nachten te verlichten. De door Bach gecomponeerde stukken zouden voortaan de naam van de vertolker dragen: de Goldberg-variaties. Pianist Jan-Willem Rozenboom neemt het publiek mee in zijn beleving van Bachs meesterwerk.


Zie ook:

» www.jwrozenboom.nl

 

 
SPEL

Jan-Willem Rozenboom