Loïc Perela / Dansateliers

HASHTAG

zaterdag 8 oktober 2016 / 17:00 uur
geen pauze / 17:50 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
charlotte brand
© CHARLOTTE BRAND

  koop tickets » 

 € 16,00 / >

 

Vorig jaar won choreograaf Loïc Perela de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht tijdens het festival door zijn unieke benadering van dans.

 

Nu gaat zijn voorstelling HASHTAG in première, waarin Perela speelt met de fysieke ervaring van zijn toeschouwers. Hij tast de grens af tussen ergens naar kijken, iets in je opnemen of ergens in verdwijnen. Virtuele beelden en dagelijkse realiteit raken met elkaar verweven.

 

‘In het concept voor HASHTAG viert en eert hij de kracht en breekbaarheid van het lichaam en nodigt hij het publiek uit om dat aan den lijve te ondervinden.’ - Juryrapport 2015


Loïc Perela (FR, 1983) werkt als een onafhankelijk choreograaf sinds 2012. Als maker is hij betrokken bij Dansateliers in Rotterdam. Hier maakte hij o.a. FEAR (2012), DANCE (2013) (co-productie Conny Janssen Danst), en SENSES (2015). Met zijn choreografieën wil Loïc het publiek een zintuigelijke ervaring bieden, ze in het hier in nu brengen, niet alleen door wat ze zien, maar ook door wat ze fysiek ervaren. Met zijn concept voor HASHTAG won Loïc de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2015. De theatervoorstelling HASHTAG gaat in première tijdens Festival De Nederlandse Dansdagen 2016 gevolgd door een tour langs verschillende theaters in Nederland.

 

Dansateliers is een onafhankelijke huis voor hedendaagse dans. De organisatie speelt al meer dan twintig jaar een belangrijke rol in het ontwikkelen van nieuwe generaties dansmakers die met het vinden van een plek in het nationale en internationale hedendaagse dansveld de discipline voeden en in beweging houden.


Choreografie en concept  Loïc Perela

Performers Johannes Lindh, Bilal Bachir en Maaike Van de Westeringh,

Geluidsontwerper Miguelàngel Clerc

Visuals consultant Keez Duyves

Fotografie Charlotte Brand

Dramaturgie Merel Heering

Artistiek advies Kristin de Groot

Lichtontwerp Edwin van Steenbergen

Techniek Maarten van Dorp, Edwin van Steenbergen

Creative producer Christina Giannelia

Productie Dansateliers

Co-productie de Nederlandse Dansdagen

Ondersteund door CDC La Briqueterie Parijs, CSD Bassano del Grappa, The Abron Art Center NY en ZigZagCity Rotterdam

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten (Nieuwe Makersregeling), Stimuleringsfonds - Creatieve Industrie en Prins Bernhard Cultuurfonds / Fonds Dance Works Rotterdam.