Maas theater en dans

Kraai (8+)

zondag 9 oktober 2016 / 11:30 uur
geen pauze / 12:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Dans

>
<
Phile deprez
© PHILE DEPREZ

  koop tickets » 

 € 8,00 / >

 

Hoog klimmen, wild rollen en virtuoos vallen. Kraai is een acrobatisch dansduet van choreograaf Jasper van Luijk en jeugdgezelschap Maas theater en dans dat gebaseerd is op het eerste hoofdstuk van Haruki Murakami’s Kafka op het strand.

 

De jonge hoofdpersoon wil weg van huis. Hij put moed uit de gesprekken met zijn onzichtbare vriend Kraai en diens wijze raad. Verwachtingsvol, nieuwsgierig en vol goede moed stapt hij de wijde wereld in.

 

‘De dansers lijken soms bijna vleugels te krijgen.’ - Theaterkrant

 

Festivalfocus: Jeugddans op zondag

 


Gezelschap Maas theater en dans

Choreografie Jasper van Luijk

Dans Yeli Beurskens, Jefta Tanate

Compositie Lennart Siebers

Kostuums Carlijn Petermeijer (2015), Natasja Lansen (2016)

Decor Andrea Spoor

Licht Jasper van Luijk i.s.m. Andrea Spoor

 

 

BIOGRAFIE

Jasper van Luijk (ITs Choreography Award 2012) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Hij maakte werk voor onder andere Korzo Producties, Holland Dance Festival, Festival a/d Werf, Seminar Hakibbutzim in Tel Aviv, CaDance 2013, de Dance Roads Tour (o.a. Canada, Turijn en Bordeaux), Orkater/De Nieuwkomers en DansClick 16. Bij Maas theater en dans presenteerde hij zijn dansduet Kraai in de serie Loslopend wild.

 

Het gezelschap Maas theater en dans maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts en locatietheater. En altijd is er vanzelfsprekend contact tussen het publiek en de mensen die op het podium staan. We gebruiken een maximale variatie aan theatrale middelen en vertellen op een lichte, transparante manier. Bij Maas theater en dans staan er persoonlijkheden op het podium die zichzelf durven laten zien, die zich bewust zijn van hun lichaam en de rollen die ze spelen. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas theater en dans biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, op een bijzondere manier verteld. Maas theater en dans is overal te zien: in Rotterdam, de grote en middelgrote steden in Nederland, België en daarbuiten.