Nederlandse Dansdagen

Openingsprogramma

vrijdag 7 oktober 2016 / 20:30 uur
1 pauze / 23:15 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
anja beutler
© ANJA BEUTLER

  koop tickets » 

 € 37,50 / >

 

Openingsprogramma 2016: Club Guy & Roni, Conny Janssen Danst, ICK, LeineRoebana, NBprojects, T.r.a.s.h., WArd/waRD

 

Van 2013 tot en met 2016 is een indrukwekkend aantal nieuwe dansvoorstellingen ten tonele gebracht door dansgezelschappen, waarin Fonds Podiumkunsten structureel investeerde. Door hun diversiteit vormen ze het Nederlandse danslandschap voor een belangrijk deel. Voor het eerst in de geschiedenis staan zeven van deze gezelschappen op één podium.

 

Bovendien worden deze avond de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Zwanen, de belangrijkste dansprijzen van Nederland uitgereikt. Het Openingsprogramma, gepresenteerd door Daphne Bunskoek, is een kleurrijk palet van de mooiste dansfragmenten en een feestelijke avond waar de prestaties binnen de Nederlandse dans worden gevierd.

 

Club Guy & Roni

Het internationale Club Guy & Roni produceert muzikale en verleidelijke danstheatervoorstellingen, die inhaken op hedendaagse onderwerpen. De club, die omschreven kan worden als dynamisch, eigenwijs en rauw, maar tegelijkertijd ook aangrijpen, werkt hierbij veelal samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

 

Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht. Met haar dans weet Conny Janssen het menselijke te vatten. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst het gezelschap de dans in een breder perspectief.

 

ICK

ICKamsterdam, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend gezelschap dat dansvoorstellingen produceert, gastkunstenaars begeleidt en educatieve projecten initieert. Het dansensemble ICK kenmerkt zich door de specifieke danstaal waarbinnen het intuïtief bewegende lichaam centraal staat.

 

LeineRoebana
Het moderne dansgezelschap, onder leiding van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, ontwikkelde een uniek eigen dansidioom vanuit een nieuwe benadering van symmetrie, ritme en compositie. De wisselwerking tussen dans en muziek, in samenwerking met musici en componisten, is de kern van het werk van het gezelschap.

 

NBprojects

NBprojects realiseert de projecten van choreograaf en curator Nicole Beutler. Haar werk beweegt zich op het grensvlak van beeldende kunst, theater en dans. Gemotiveerd door het verlangen om tegen ideologieën in te werken en om ruimte en voorwaarden te creëren voor ontmoetingen, onderzoekt Beutler steeds opnieuw de zeggingskracht van de dans.

 

T.r.a.s.h.

De dans/performance groep T.r.a.s.h. uit Tilburg staat bekend om de compromisloze voorstellingen waarin het voortdurend grenzen opzoekt. Vanuit een intense verstrengeling van de disciplines dans, performance en muziek maakt het gezelschap vervreemdend en heftig danstheater.

 

WArd/waRD
Choreograaf Ann Van den Broek brengt met haar Vlaams-Nederlandse gezelschap WArd/waRD op. gedurfde, vernieuwende en confronterende voorstellingen, zoals het prijswinnende Co(te)lette en het recentere werk The Black Piece. In haar werk onderzoekt zij tot in het extreme haar persoonlijke drijfveren en ervaringen vertaalt dit naar beweging, dans en andere disciplines als film, muziek.

 


Abonnementhouders van Theater aan het Vrijthof en vrienden van De Nederlandse Dansdagen hebben voorrang in de kaartverkoop en kunnen vanaf 18 augustus kaarten voor het festival kopen. De vrije kaartverkoop start op 25 augustus