philharmonie zuidnederland

De kracht van Bartók en Bruckner

zaterdag 22 oktober 2016 / 20:00 uur
1 pauze / 21:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

The Chicago Classical Review rekende de wijze waarop dirigent Hans Graf de symfonieën van Bruckner brengt al eens tot de hoogtepunten van het seizoen omdat hij die gedragen, bijna sacrale melodieën van Bruckner zo heerlijk laat zingen.

 

 

 

Graf, zeer geliefd bij de orkestmusici, brengt deze keer de Zevende. Een monumentale symfonie vol natuurschoon die Bruckner schreef als hommage aan Wagner. Ook Jean-Efflam Bavouzet is een vaste gast van het orkest. Daarom waagt hij zich graag aan Bartóks meest complexe en spectaculaire Tweede Pianoconcert, die volkse oerkreet uit de Balkan.

The Chicago Classical Review already counted the fashion in which conductor Hans Graf interprets the Bruckner symphonies to the absolute zeniths of the season, because Graf allowed for the lulled, almost sacred melodies by Bruckner to be delightedly resounded.

 

Graf, very beloved by the musicians of the orchestra, performs Bruckner’s Seventh this time. A monumental symphony, full of natural beauty, that Bruckner described as an homage to Wagner. Jean-Efflam Bavouzet is a welcome guest of the orchestra too. He ventures into Bartók’s most complex and spectacular Second Piano Concerto, that folkloristic primal scream from the Balkans.

 

» Lees verder

 

 

 

De reguliere inleidingen voor aanvang van concerten worden vervangen door digitale video-inleidingen. Vanaf 2 weken voor aanvang kunt u deze inleidingen bekijken op philharmoniezuidnederland.nl/concertinleiding.

 

wolfganglogo.PNG 

 

Wolfgang app

Bij dit concert kunt u gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt.

  

Download Wolfgang (Iphone, vanaf iOS 7.1 en Android van Android 4.4) gratis in de App Store of Google Store of via www.wolfgangapp.nl. Start Wolfgang voordat het concert begint en zet uw telefoon op stil. 


Dirigent                                  

Hans Graf

Piano                              

Jean-Efflam Bavouzet

 
Bartók                                    

Pianoconcert nr 2

Bruckner                                

Symfonie nr 7