Spectrum (AL) / Martin Harriague + Mieke Kockelkorn / Project Sally Maastricht

zondag 9 oktober 2016 / 13:30 uur
geen pauze / 13:45 uur einde
Edmond Hustinxzaal
Genre: Dans

>
<
mieke kockelkorn
© MIEKE KOCKELKORN

  koop tickets » 

 € 5,00 / >

 

Choreograaf Martin Harriague maakte samen met modeontwerpster Mieke Kockelkorn de voor alle leeftijden geschikte voorstelling Spectrum in opdracht van jeugddansgezelschap Project Sally Maastricht en FASHIONCLASH Festival.

 

Harriague, die vele internationale dansprijzen in de wacht sleepte, laat zien dat de scheidslijn tussen man en vrouw helemaal niet zo duidelijk is als we denken. Het speciaal voor de voorstelling ontworpen kostuum transformeert, benadrukt of vertroebelt de sekse van de dansers op speelse wijze.

 

‘Zijn werk is atletisch, explosief, humoristisch en soms rebels. Een sprekende beeldtaal die onder de huid kruipt.’  - De redactie

 

Festivalfocus: Jeugddans op zondag

 

* De voorstelling is een verkorte versies van het origineel.


Choreografie Martin Harriague

Kostuums Mieke Kockelkorn

Dans Patrizio Bucci, Morgane Michel  

Muziek Martin Harriague              

Co-productie Project Sally Maastricht, FASHIONCLASH, VIA ZUID

 

BIOGRAFIE
Op 19 jarige leeftijd begint Martin Harriaque (Frankrijk, 1986) met klassiek ballet en hedendaagse dans. Als hij 23 is neemt het Malandain Ballet Biarritz Junior hem op, waarna zijn danscarrière uitbouwt bij het Ballet National de Marseille en daarna tot 2013 bij Noord Nederlandse Dans. Daar maakt hij ook eigen werk. Na het verdwijnen van het Groningse gezelschap trekt hij door naar het in Israël gevestigde gezelschap Kibbutz. Ook daar danst en maakt hij werk voor het gezelschap. Het liefst wil hij zich in Nederland vestigen. In 2017 zal hij zijn eerste werk maken voor Scapino Ballet Rotterdam.

 

Dansgezelschap Project Sally Maastricht maakt dans voor jong, jongeren en iedereen jong van hart. Vanuit hun thuisbasis in Maastricht, precies op de grens waar Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten verzamelen ze jonge dansers en choreografen om zich heen vanuit de hele wereld om hun talenten tot bloei te brengen, de taal en esthetiek van dans te spreken en een jong publiek te inspireren en letterlijk in beweging te zetten. Sinds de oprichting in 2006 bracht Project Sally succesvolle dansvoorstellingen op de planken, waaronder Dansparels, Jeuk, Bull’s Eye, Revolt en Dekbed.