Samir Calixto / Korzo/Nederlands Dans Theater

M

zaterdag 8 oktober 2016 / 11:00 uur
geen pauze / 12:05 uur einde
Bordenhal
Genre: Dans

>
<
Joris-Jan Bos
© JORIS-JAN BOS

  koop tickets » 

 € 16,00 / >

 

In 2013 stond choreograaf Samir Calixto al met een indrukwekkende bewerking van Vivaldi’s meesterwerk 4 Seasons in het festival. Nu is hij terug met M, waarin hij zich laat leiden door filosofische inzichten uit Nietzsche’s Also sprach Zarathustra: ‘Er is meer wijsheid in het lichaam, dan in de diepste filosofie’.

 

Met een moderne bewerking van Mahlers meeslepende muziek, vijf dansers en een slang creëert Calixto een tijdloos universum waarbinnen inzet en overgave, kracht en kwetsbaarheid, persoonlijke lotgevallen en paradoxen een plek krijgen. Het menszijn ontvouwt zich.

 

Calixto opent fascinerend universum in M ... een tijdloos niemandsland waarin lust en drift de oerprikkels van het leven vormen.’ - Cultuurpers


Concept, choreografie & muziek

Samir Calixto

Dans

Samir Calixto, Thibault Desaules, Ivan Montis, Quentin Roger, Gino Taytelbaum

Lichtontwerp

Pavla Beranova

Kostuums 

Min Li

Scenografie

Pavla Beranova, Samir Calixto.

Met dank aan

Robert van Ettinger van PretMetRep, Ruud Brouwer van het Nationale Decoratelier, Johanna Korgel, Adriana Spisakova, Yung-Hung, Chuckie Ellinger, Leonie Gerrits, Eyjólfur Eyjólfsson, Bijlard Internationaal.

Co-productie 

Korzo producties en Nederlands Dans Theater

Mede mogelijk gemaakt door 

Gemeente Den Haag en het Fonds Podiumkunsten.