Shailesh Bahoran & Marike Jager, Hilde Elbers & Dichter, Jesús de Vega & Chai Blaq

Distinguished Dreams #3

zondag 9 oktober 2016 / 13:00 uur
geen pauze / 14:10 uur einde
Mosae Forum, pop up store
Genre: Dans

>
<
charlotte brand
© CHARLOTTE BRAND

  koop tickets » 

 € 6,00 / >

 

De unieke festivalproductie Distinguished Dreams is terug. In de derde editie ontmoet dans een compleet andere kunstdiscipline.


Aanstormende en bekende singer-songwriters, Marike Jager, Dichter en Chai Blaq delen het podium met de nieuwe generatie Nederlandse choreografen Shailesh Bahoran, Hilde Elbers en Jesús de Vega. Met zes verrassende dans-popsongs creëren zij een intieme performance in de Nederlandse Dansdagenpop-up store in het centrum van de stad.

 

De zes dans-popsongs zijn per twee, achtereenvolgend te bezoeken. De Nederlandse Dansdagen werkt voor deze festivalproductie samen met het Rotterdamse Motel Mozaique Festival en het Maastrichtse poppodium de Muziekgieterij. 


Shailesh Bahoran & Marike Jager

Shailesh Bahoran gebruikt hiphop als basis en laat zich inspireren door moderne en traditionele Hindoestaanse dans. Hij werkte samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama en Het Nederlands Symfonieorkest en is op dit moment verbonden aan dansgezelschap ISH. In Distinguished Dreams #3 vormt hij een duo met de succesvolle singer-songwriter Marike Jager, die haar eerste noten zong en speelde op de podia van haar studentenstad Maastricht. Ze won de Grote Prijs van Nederland en heeft reeds vier albums op haar naam staan. Ze creëert intieme liedjes die ze verhalend en theatraal deelt met haar publiek.

 

Hilde Elbers & Dichter

Hilde Elbers danste o.a. bij Conny Janssen Danst en T.r.a.s.h.. Nu is ze verbonden aan DansBrabant en creëert zij werk dat wordt gekenmerkt door een intense en krachtige bewegingstaal. Hierin fileert ze de psyche en legt de menselijke kwetsbaarheden bloot. In Distinguished Dreams #3 werkt ze samen met woordkunstenaar Dichter (Ferewe van Vugt). De van origine uit Ethiopië afkomstige en in Nederland opgegroeide singer-songwriter produceert hiphopmuziek. Eerder werkte de jonge artiest met beeldende kunstenaars en ontwerpers voor zijn veelgeprezen debuutalbum Nieuw Leven samen.

 

Jesús de Vega & Chai Blaq

Jesús de Vega is als Spaanse gastkunstenaar verbonden aan ICKamsterdam. Zijn organische choreografieën bevatten een fysieke complexiteit en een opvallende emotionele ondertoon. In Distinguished Dreams #3 vormt hij een duo met de Nederlands-Congolese multi-instrumentalist Chai Blaq (Michelle N’Toumba). Ze studeerde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Haar muziek wordt vaak getypeerd als een mix tussen R&B en elektronische stijlen als dubstep en trap met een freaky Afro-Europese sfeer.

 

ondersteund door BNG, Via Zuid – makelaar voor talentontwikkeling in de podiumkunsten in Limburg - en Centrum Management Maastricht