Yasmine Hugonnet

Récital des Postures (Nederlandse première)

dinsdag 1 november 2016 / 20:30 uur
geen pauze / 21:20 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Anne-Laure Lechat
© ANNE-LAURE LECHAT
>
<
Anne-Laure Lechat
© ANNE-LAURE LECHAT

We signaleren (na de ‘inclusiedans’ in 2015/2016) opnieuw een internationale trend en doen daarvan verslag in een zesdelige reeks: steeds meer choreografen en dansers trekken de wereld rond met solo’s. Vaak sober van decor om zo wendbaar mogelijk te zijn, soms, zoals 69 Positions van Mette Ingvartsen, groot gemonteerd en gericht op meerdaagse festivalbespeling.

 

Met Récital des Postures bijt Yasmine Hugonnet de spits af van deze serie internationale solo’s. Oneindig traag en tegelijk adembenemend secuur en sereen beweegt deze danseres van houding naar houding, als speelt ze losse klanken in een galmende stilte. De fragiliteit van de beweging wordt zichtbaar en voelbaar in de naaktheid van haar lichaam, en versterkt de beleving van Hugonnets meesterlijke beheersing. De verbeelding is aan de macht in deze solo, die geselecteerd werd voor Aerowaves, een internationale competitie voor jonge dansmakers.

We discovered a new international trend: choreographers and dancers tend to tour around the globe with solo performances. Often with a simplified stage design to be as agile as possible, and sometimes, like 69 Positions by Mette Ingvartsen, with a large composition aimed for multiple day festival performances.

 

Récital des Postures is the first performance in our series ‘International solo performances’. Yasmine Hugonnet  is infinitely slow, breathtakingly precise and serene at the same time when she moves from posture to posture, as if she plays individual sounds in a resounding silence. The fragility of movement is visible and tangible in the nudity of her body and enhances the experience of her mastery. Récital des Postures was selected by Aerowaves, an international competition for young choreographers.

» Lees verder
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatershuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theater shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theater shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

CHOREOGRAFIE EN PERFORMANCE

Yasmine Hugonnet

LICHTONTWERP

Dominique Dardant

KOSTUUMS

Scilla Ilardo

DRAMATURGIE

Guy Cools