philharmonie zuidnederland

De indringende schoonheid van Liza Ferschtman

vrijdag 9 december 2016 / 20:00 uur
1 pauze / 21:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Onder leiding van de jonge ontdekking Clemens Schuldt begint het orkest de decembermaand met een ode aan de Bachstad Leipzig.

 

Arvo Pärt eert Bach op ludiek aanprijzende wijze. En Schuberts monumentale laatste symfonie werd door Mendelssohn in Leipzig in  première gebracht. Bovendien is het Vioolconcert van de Leipziger Mendelssohn altijd al een must om naar te luisteren. Maar als de warmbloedige Nederlandse violiste Liza Ferschtman het werk speelt, is het helemaal van een indringende schoonheid.

 

De New York Times roemde al eens de ‘verfijnde pracht en het onmiskenbare karakter’ dat deze internationale topvioliste in haar noten legt. En The Guardian was weg van ‘haar lyrische kwaliteiten en de manier waarop ze genoot van het samenspel met het orkest’. Een niet te missen concert.

 

Clemens Schuldt is a new discovery, whose young direction leads the orchestra into the month of December in this tribute to Leipzig, die Bachstadt.

 

Arvo Pärt honours Bach in a comical, appraising manner. Schubert’s last symphony was premiered, by Mendelssohn no less, in Leipzig. And the Violin Concerto, by Mendelssohn himself (born and raised in Leipzig), is of course an absolute must. But when the passionate Dutch violinist Liza Ferschtman plays this piece of music, it is pure, confrontational beauty.

 

The New York Times lauded the ‘refined beauty and the unmistakable character’ this international top violinist puts into every note. And The Guardian was blown away by ‘her lyrical qualities and the way she enjoyed her playing together with the orchestra’. You cannot miss this concert.

 

 

 

» Lees verder

 

 

 

De reguliere inleidingen voor aanvang van concerten worden vervangen door digitale video-inleidingen. Vanaf 2 weken voor aanvang kunt u deze inleidingen bekijken op philharmoniezuidnederland.nl/concertinleiding.


Dirigent                                  

Clemens Schuldt

Viool                                     

Liza Ferschtman

 

 
Pärt                                        

Wenn Bach Bienen gezüchtet Hätte

Mendelssohn                         

Vioolconcert

Schubert                                

Symfonie nr 9 ‘Grote’