Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet

Wij weten wie wij zijn...

zaterdag 17 december 2016 / 19:30 uur
1 pauze / 21:20 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Theatercollege / Literair

>
<
Leo van der Noort
© LEO VAN DER NOORT

Muziek, literatuur en filosofie komen samen als Toon Tellegen gaat vertellen en omringd wordt door een groep topmuzikanten geformeerd door gitariste Corrie van Binsbergen.

 

Tellegen en Van Binsbergen werken al vele jaren samen in theaterprogramma’s en in luisterboeken. Hun samenwerking zorgt voor een wondere combinatie van muziek en literatuur. Ter ere van Toon’s 75e verjaardag worden hun verzamelde luisterboeken uitgebracht en spelen Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet een feestelijk programma met hun grootste hits in combinatie met nieuwe verhalen over feestjes, jarig zijn en taarten. Een lichtvoetig, literair concert.

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Verteller

Toon Tellegen

Gitaar

Corrie van Binsbergen

Trombone & Lapsteel

Joost Buis

Piano

Albert van Veenendaal

Bas

Hein Offermans

Percussie

Ala 'Gunga'Purves

"Eigenlijk zou deze groep omgedoopt moeten worden in Het Wisselend Toonsextet. In de loop der jaren is auteur Toon Tellegen namelijk een volwaardig zesde bandlid geworden. Waar de eerste CD van dit gezelschap nog bestond uit muziek bij de door de schrijver voorgelezen verhalen, nu is hoorbaar hoe muzikaal het proza van Tellegen is geworden onder invloed van de muziek. Ritme, klank, tempo, het klopt allemaal. (Jazzflits, 2013)