Sara Cano & Kalpana Raghuraman

A Palo Seco / Rebels' Cross

donderdag 26 januari 2017 / 20:30 uur
1 pauze / 22:30 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Marcos G Punto
© MARCOS G PUNTO
>
<
Marcos G Punto
© MARCOS G PUNTO
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

Als iemand in Nederland crossovers tussen verschillende dansstijlen kan smeden, is het Kalpana Raghuraman wel. Schijnbaar moeiteloos verbond ze eerder al traditionele Indiase dans met modern vocabulaire. In Rebel’s Cross, een opdracht van de Flamencobiënnale Nederland, slaat ze vanuit de Indiase cultuur een brug naar de flamenco. Daaraan vooraf gaat de solo A Palo Seco, waarin de jonge Sara Cano een fusie van moderne dans en flamenco brengt.


I.s.m. de Flamenco Biënnale Nederland.

 

Recensies

"Het werkt als een tierelier. De sierlijke, trage armbewegingen van de drie danseressen volgen de deining van de muziek, de voeten doen het ritme. Vooral de solo van Panday, waarin ze alleen met haar voeten en zonder muzikale begeleiding de Canto Ostinato stampt, is indrukwekkend." - Theaterkrant ***

 

"Kalpana shows an innovative choreography which is infused with a touch of humour." - Pulse Magazine

 

"Rebels' Cross is een rijk gevarieerde, krachtig gedanste exercitie geworden." - de Volkskrant ****

 


 

Kalpana Raghuraman is known for her crossovers between different dancing styles. In Rebel’s Cross she builds a bridge between the Indian culture and flamenco dance. Prior to her performance, the young Sara Cano, who fuses modern dance and flamenco, will perform solo in A Palo Seco.

 

In collaboration with Flamenco Biënnale Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

» Lees verder
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder


_

_
Concept & Choreografie

Kalpana Raghuraman

Dansers

Sooraj Subramaniam, Kamala Devam en Sara Cano

Met de stem van

Ambika Jois

Compositie

Jaap van Keulen

Lichtdesign

Peter Lemmens

Dramaturgie

Marc Marris