Stage Entertainment Nederland

Hair

zaterdag 21 januari 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 22:15 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<
Stef Nagel
© STEF NAGEL
>
<
Stef Nagel
© STEF NAGEL
>
<
Stef Nagel
© STEF NAGEL
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

'Let The Sunshine In', 'Aquarius', 'I Got Life'. Deze onsterfelijke songs uit de musical Hair hebben door de jaren heen niets aan zeggingskracht verloren. Een razend knappe, snelle en tintelfrisse uitvoering van Hair zal Nederland een ware energie boost geven! Na 50 jaar is het verhaal nog net zo actueel en relevant als toen. Hair is van alle tijden, Hair is nu!

 

De jonge George Berger, zijn activistische vriendin Sheila en hun onafscheidelijke vriendengroep zijn anti-oorlog, verafschuwen de heersende moraal en strijden voor vrede, liefde en grenzeloze vrijheid. Ze willen een wereld zonder regels en zonder taboes. Maar een smerige oorlog hijgt ze in de nek...

 

Met in de hoofdrollen William Spaaij (De Tweeling), Anouk Maas (Beauty and the Beast) en Tommie Christiaan (Grease). De regie is in handen van Carline Brouwer (The Bodyguard). Het originele script is bewerkt en vertaald door Dick van den Heuvel (Robert Long).

 

Met z’n tomeloze energie en drang naar liefde en vrijheid is Hair de musical van nu. Een perfect tegengewicht in onze wereld vol conflict, cynisme en onverdraagzaamheid. 

 


 

Recensies 

"Er valt voldoende te genieten. Klassiekers als AquariusI got life en Let the Sunshine in worden door het ensemble met verve vertolkt: swingend en met die gekte die deze periode typeert. Daarbij is Hair een tijdsdocument dat het waard is gezien, maar bovenal gehoord te worden." - AD ***

 

"Wie niet van zo'n theaterwervelstorm die begint met een enorme bak ‘hairrie’ houdt, is deze pop/rockmusical misschien wat minder geschikt. Maar over het algemeen is het Carline Brouwer met haar jeugdige cast prima gelukt, want van het wat moeilijke, gekke verhaal dat Hair nu eenmaal is valt ook een onbegrijpelijke LSD-trip te maken." - Metro ****


 


SPEL

William Spaaij, Anouk Maas, Tommie Christiaan, Jeffrey Italiaander, Lisanne Schut en Juneoer Mers