Theater aan het Vrijthof & philharmonie zuidnederland

Componistendag: Sergei Prokofjev

zaterdag 14 januari 2017 / 13:30 uur
/ 21:15 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

De vele kleuren van Prokofjev

Sergej Prokofjev is en blijft een onpeilbaar fenomeen. De ene keer schrijft hij heerlijke romantische melodieën, de andere keer is cynische weerbarstigheid zijn troef. En dat alles in een tijd dat hij in de Sovjet-Unie onder vuur lag. Het maakt hem tot een van de meest kleurrijke Russische componisten.

 

Zaterdag 14 januari presenteren Theater aan het Vrijthof en philharmonie zuidnederland de jaarlijkse Componistendag. Dit jaar staat de Componistendag geheel in het teken Sergej Prokofjev. In het middag- en avondvullend programma krijgt u een beknopt portret en een intrigerende doorsnede van zijn oeuvre. En natuurlijk kunt u tussentijds weer dineren in het theater. Bestel hieronder uw dinervouchers:

Sergei Prokofiev is and will remain an unfathomable phenomenon. First he writes lovely, romantic melodies, then he trumps his unruly cynicism. All this in the time he was heavily under fire in the Soviet Union. This makes him one of the most colourful composers in Russian history.

 

Saturday January 14th Theater aan het Vrijthof and philharmonie zuidnederland present the annual Componistendag [''Composers day"]. This years event is dedicated to Sergej Prokofjev. In the afternoon and evening program you'll get a brief portret and an intriguing cross-section of his oeuvre. In the meantime you're welcome to have diner at the theatre. You can order your diner tickets online untill january 9th. If you want to order a diner ticket after december 23th, please contact the UITbalie. You can also order your diner tickets on the day itself while supplies last.

» Lees verder

 


PROGRAMMA

 

13.30-14.00

Inleiding door Thijs Bonger

 

14.30-15.15

philharmonie zuidnederland o.l.v. Dmitri Liss, Sergey Krylov, viool

- Romeo & Julia Suite

- Vioolconcert nr.2

 

16.00-16.30

Tae-Hyung Kim, piano

- Pianosonate nr. 3 op.28

- Pianosonate nr. 7 op.83

 

17.15-17.45

Frederieke Saeijs, viool & Nino Gvetadze, piano

- Vioolsonate nr.1 op.80

 

18.30-19.00

Camerata RCO

- Ouverture op Hebreeuwse Thema’s op.34

- Kwintet voor hobo, klarinet, viool, altviool en contrabas op.39

 

19.00-20.30

Dinerpauze

 

20.30-21.15

philharmonie zuidnederland o.l.v. Dmitri Liss

- Symfonie nr.5

 


Dinervouchers

Er is nog een klein aantal Dinervouchers beschikbaar. Deze zijn telefonisch te bestellen via de UITbalie: 043 350 55 55 (12.00 - 18.00 uur).

Wees er snel bij!

 
U kunt kiezen uit drie gerechten; vlees, vis of vegetarisch:
 
1. Vlees
Boeuf Bourguignon, aangevuld met 
·    Pastasalade met zwarte olijven en
     paprika pimentdressing
·    Waldorfsalade
·    Gratin Dauphinoise met zongedroogde tomaatjes
·    Roomboter en 2 minibroodjes
 
2. Vis
Zalm in Nantuasaus, aangevuld met 
·    Pastasalade met zwarte olijven en
     paprika pimentdressing
·    Waldorfsalade
·    Gratin Dauphinoise met zongedroogde tomaatjes
·    Roomboter en 2 minibroodjes

3. Vegetarisch
Couscous met in olijfolie gebakken groenten en tofu, aangevuld met:
·    Pastasalade met zwarte olijven en
     paprika pimentdressing
·    Waldorfsalade
·    Gratin Dauphinoise met zongedroogde tomaatjes
·    Roomboter en 2 minibroodjes
» Lees verder

Wolfgang app

Bij dit concert kunt u gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt.

  

Download Wolfgang (Iphone, vanaf iOS 7.1 en Android van Android 4.4) gratis in de App Store of Google Store of via www.wolfgangapp.nl. Start Wolfgang voordat het concert begint en zet uw telefoon op stil.