Het Filiaal theatermakers

De grote illusionist 8+

zaterdag 18 februari 2017 / 16:00 uur
geen pauze / 17:00 uur einde
Theater Kumulus
Genre: Familie en Jeugd

>
<
Joris van Bennekom
© JORIS VAN BENNEKOM
>
<
Joris van Bennekom
© JORIS VAN BENNEKOM
>
<
Joris van Bennekom
© JORIS VAN BENNEKOM
>
<
Joris van Bennekom
© JORIS VAN BENNEKOM

In De grote illusionist ontspint zich het leven van een briljant goochelaar die iedereen in vervoering brengt met raadselachtige acts. Maar er zijn ook hindernissen op zijn pad én er is een meisje… Is haar hart te winnen met een truc?

 

En kan je datgene wat écht belangrijk is ook zomaar tevoorschijn toveren? Geïnspireerd door de grote meesters op het gebied van de illusie (zoals Houdini en Tommy Cooper) belooft het een magische voorstelling vol humor, live-muziek, rolwisselingen en smeuïge trucs te worden.

 

 


 

Deze voorstelling is de winnaar van De Gouden Krekel - de hoogste onderscheiding van het Nederlandse jeugdtheater.

 

De jury schrijft over Ramses (voor zijn rol als goochelaar):

Een acteur op de toppen van zijn kunnen: als behendig bespeler van publiek, van objecten, van verhaallijnen en van goocheltrucs. Graus heeft zich zeldzaam goed bekwaamd in bedrieglijke goochelarij waardoor hij niet alleen bedwelmt en ontroert met zijn stem en spel, maar ook met luchtfietserij, verdwijntrucs en gevoel voor variété. De voorstelling ademt een zweem van nostalgie, zonder nostalgisch te worden. Graus is konijn en hoed tegelijk, een meeslepend verteller en muzikaal acteur. Zijn spel verraadt een jarenlange fascinatie voor de betovering van fantasievol, beeldend theater. En in deze voorstelling spreekt uit zijn ogen net zo veel verwondering en vrolijkheid als ondeugd en melancholie. Hij neemt zijn jeugdige publiek ademloos mee richting Grote Verdwijntruc.


 

Recensies

''Dit is inventieve objecttheater van Het Filiaal Theatermakers. De grote illusionist is waarlijk magisch theater ondersteund door de sfeervolle muziek van Gábor Tarján.'' - Elsevier ★★★★★ 

 

"Humor en dramatiek perfect in balans." - de Volkskrant ★★★★


"Slimme trucs en vingervlugge handen." - Theaterkrant ★★★


REGIE EN TEKST

Monique Corvers

SPEL

Ramses Graus, Gábor Tarján, Henke Tuinstra