NDT 1

Scenic Route

zaterdag 11 februari 2017 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 1 pauze / 21:55 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
>
<
rahi rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Javier del Real
© JAVIER DEL REAL
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI

Scenic Route presenteert twee werken van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, die de artistieke reikwijdte illustreren van dit choreografenduo en hun dansers.

 

De avond bestaat uit twee delen, een wereldpremière en Silent Screen (2005), die nevengeschikt zijn en elkaar reflecteren. Voor de nieuwe creatie componeert Max Richter, sinds jaar en dag samenwerkingspartner van León en Lightfoot, een nieuw stuk. Silent Screen is een transdisciplinaire voorstelling waarin dans, theater, film en muziek moeiteloos samensmelten tot een schilderachtig Gesamtkunstwerk. Hierin wordt León en Lightfoots andere langdurige, creatieve samenwerking met Philip Glass gemarkeerd.

 

Scenic Route geldt daarom als blijk van erkenning naar beide componisten die vanaf het begin in de carrière van het choreografenduo een grote rol hebben gespeeld.

Scenic Route, the third program by NDT 1, presents two works by house

choreographers Sol León and Paul Lightfoot, showcasing the incredible artistic range by this choreographic duo and their dancers.

 

The evening consists of two halves, a world premiere and Silent Screen (2005), that reflect and juxtapose each other. For the new creation, long time collaborator Max Richter will compose a new piece. The second work, Silent Screen, can be seen as the epitome of a transdisciplinary performance where dance, theatre, film and music effortlessly come together to melt into a painterly Gesamtkunstwerk. Here, León and Lightfoot’s other longtime creative partnership with Philip Glass is highlighted, who will turn 80 years old in 2017.

 

With that, Scenic Route acts as a nod of recognition to both these composers that have played an important role in León and Lightfoot’s careers from the beginning. The music will be performed live by Het Balletorkest in The Hague and Amsterdam.

» Lees verder

choreografie

Sol León en Paul Lightfoot

 

Bestel gratis een NDT kalender:

 

Ga naar www.ndt.nl/cadeau 
en vraag hem nu aan!