MaisonDahlBonnema

The Moon

dinsdag 14 maart 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 21:50 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
>
<
maison dahlbonnema
© MAISON DAHLBONNEMA
>
<

In november 2016 gaat MaisonDahlBonnema in DanseFestival Barents (Hammerfest) in première met The Moon, een live groepsinstallatie met Anna Sophia Bonnema, Hans Petter Dahl, Davis Freeman en Joana Preiss.


In The Moon, dat eigenlijk meer een one-big-song-performance is dan een traditionele opera, herwint het lichaam zijn inherente vitaliteit en groeit het uit tot middelpunt van een ritueel universum. Terwijl de lichamen als het ware één grote oceaan van ideeën en reflecties bezingen, creëren ze naïeve patronen in tijd en ruimte die afwisselend kunnen verwijzen naar de principes van minimale kunst uit de jaren 60, en naar de basisdansen van utopische gemeenschappen uit het begin van de 20ste eeuw.


 

Recensie: 

“The Moon” beeldt als performance een fysiek geloof uit in abstractie en wil daarmee de vaste gedragspatronen van sociaal contact overstijgen. Het biedt heel even een inkijk in een wereld met een gemeenschappelijk geloof in de naïviteit van de vorm en de onvoorwaardelijke overgave van de uitvoering…

– Robert Steijn

 

"Sterke en sympathieke performers ideeën, mooie taalvondsten en sterke muziek- en lichtcomposities." — Marijn Lems, de Theaterkrant 

The Moon will be an opera for 4 singers conceived as One Big Song shared and sung together. It is set in a future where solitude, loneliness and the impossibility to communicate, are vaporized and replaced by an eternal adolescence: a life in the middle of countless possibilities.Fluid identities in a state of refusal for the impossible choices between the various disguises of contemporary nothingness.

 

The Moon is a live-group-installation, a perforated opera-synthesis shaped in a ritual. It is set in a non-existing time and a non-existing situation. It is inspired by bacteria. Neither fiction nor reality but an artificiality. A reflection of a highly weird virtuality. The Moon invites the audience on a crazy trip around nothing: a celebration of the subnormal. In a laid back atmosphere we’re going to stretch our brains in this limited space called theatre together with the audience. Let’s dig that hole! And make it deep!

» Lees verder
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

per-/platformers
Bonnema, Anna Sophia
Dahl, Hans Petter Melø
Freeman, Davis
​Preiss, Joana

 

concept/idea
Bonnema, Anna Sophia
Dahl, Hans Petter Melø

 

text
Bonnema, Anna Sophia

 

music
Dahl, Hans Petter Melø

 

moonlight by
Tiikkainen, Minna

 

dramaturgy by
Steijn, Robert

 

production by
Sekse, Gulli
MaisonDahlBonnema

 

productional assistance
Blaute, Eva

 

Co-produced by
Needcompany (BE), De School van Gaasbeek (BE), BIT Teatergarasjen (NO) , Dansefestival Barents (NO), Avantgarden (NO), Veem House for Performance (NL)

 

With support from
De Brakke Grond (NL)