Mette Ingvartsen

69 Positions (Nederlandse première)

zaterdag 18 maart 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 22:15 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Virginie Mira
© VIRGINIE MIRA
>
<
>
<

Choreograaf en danseres Mette Ingvartsen signeert de internationale danswereld met producties die het midden houden tussen exposities en theatrale gebeurtenissen en onmiskenbaar getuigen van een politiek en maatschappelijk engagement.

 

In de choreografische/museale installatie, tegelijk solovoorstelling en expositie 69 Positions graaft ze in heden en verleden van de seksualiteit en het naakte lichaam in kunst en performances. We hebben haar eindelijk voor Maastricht kunnen strikken! Haast u, de staanplaatsen zijn beperkt!

 

N.B.: bij deze voorstelling kunt u geen stoelen reserveren, maar tickets kopen voor staanplaatsen.

 


Voorafgaand aan de voorstelling een programma door studenten van iArts:

 

SURPLUS

Stel je voor; een kunstwerk dat vrouwelijke en mannelijke lichamen gebruikt om een elektrisch circuit  te creëren met niets anders dan hun energie. Het gaat hier om een bepaalde kracht die in je lichaam zit, maar nooit eerder hebt gebruikt.  Ben je bereid om deze te ontdekken en ermee te spelen?  Maak je dan klaar! Wij heten jullie alvast welkom in het sex circuit! 

De installatie is geopend vanaf 19:00 uur. 

This guided tour through an archive of sexual performances, serves as a filter for Mette Ingvartsen to explore unresolved issues about sexuality in contemporary practices today.

 

69 positions leads visitors through a space with performances, books, films, texts and images brought alive through movement and speech in order to experience the connection between the intimate sphere and public space. With this solo the Danish choreographer Mette Ingvartsen starts a new cycle of work, where she places sexuality, the relation between the politics of the body and structures of society, in focus.

 


 

SURPLUS performed by students from iArts

Can you imagine an installation that invites male and female bodies to create an electric circuit with nothing but their energy? It awakens powers you have always had but that are probaly hidden from you. Do you dare to discover them? Are you ready to play with your sexual energy and embrace it? If you are... Welcome to the sex circuit!

 

The installation opens at 19:00. 

» Lees verder
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Zie ook:

» www.metteingvartsen.net

» Flyer

 
Recensie:

» Theaterkrant

 

-
Concept, Choreografie & Performance

Mette Ingvartsen

Licht

Nadja Räikkä

Decor

Virginie Mira

Geluid

Peter Lenaerts, met muziek van Will Guthrie (Breaking Bones)

Dramaturgie

Bojana Cvejic

Technisch directeur

Nadja Räikkä / Joachim Hupfer

Geluidstechniek

Adrien Gentizon

Productiemanagement

Kerstin Schroth