NTGent

Absence

donderdag 16 maart 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 21:40 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST
>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST
>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST
>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST
>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST
>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST

Een uitdagende performance over de grens tussen aan- en afwezigheid. Peter Verhelst en Eric Joris creëerden een korte, beeldende (en auditieve) voorstelling zonder ‘verhaal’. De voorstelling vond zijn inspiratie in de tsunami van 2011 in Japan.

 

Die tsunami wordt als metafoor gebruikt voor een intense, stresserende gebeurtenis die een mens – elk mens - kan overkomen en met verstomming kan slaan. Vanuit dat trauma, vanuit die sprakeloosheid, vertrekt Absence. Het portretteert een vrouw, Fumiyo Ikeda, die probeert om te gaan met het trauma van de tsunami met daar doorheen een repetitief patroon van herbeleven en wegduwen van herinneringen en emoties, gekoppeld aan die gebeurtenis.

 

Tijdens de voorstelling wordt de technologie 3D Motion Capture gebruikt om de bewegingen van Fumiyo te registreren en onmiddellijk te vertalen naar een beeld (haar avatar) dat elke kleine beweging, elke lichamelijke poging om uit het trauma te kruipen, abstraheert. 

 

Capture my body. As a trauma patient, Fumiyo Ikeda is given inventive treatment by her therapist Frank Focketyn. Full body motion capture registers all her movements, as she repeatedly experiences and pushes away her memories and emotions. She feverishly steers her digital representation, hoping to come to an accommodation with it and thus emerge from her trauma. As always, Eric Joris and CREW play with your perceptions. Using ground-breaking technologies, they assemble what you see, live, to create a total installation. In the meantime, Peter Verhelst’s text unravels trauma and the impossibility of intimacy.

» Lees verder
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

CONCEPT EN REGIE

Eric Joris & Peter Verhelst

TEKST

Peter Verhelst

spel

Fumiyo Ikeda en Frank Focketyn

TECHNOLOGIE

Koen Goossens, CREW/Universiteit Hasselt (EDM) / EU consortium Dreamspace

MUZIEK

Bram Bosteels