philharmonie zuidnederland

Een spectaculaire Schilderijententoonstelling

vrijdag 10 maart 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 21:35 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Chef-dirigent Dmitri Liss laat zich dit seizoen meteen van vele kanten horen. Tijdens dit spectaculaire concert vervult hij ongetwijfeld een ware glansrol met even indrukwekkende als groots georkestreerde werken die hem op het lijf geschreven zijn.

 

Orkestrale drama en virtuositeit voeren de boventoon bij Don Juan van Strauss en de Symphonie espagnole van Lalo. Violiste Alena Baeva speelt met volledige bezieling en koppelt dat aan eenvoud en autoriteit in haar spel. Liss’ diepe Russische ziel versierd met het Franse raffinement van Ravels orkestratie krijgt alle kans in Moesorgski’s Schilderijententoonstelling. Een droomcombinatie, en een orkest dat in alle geledingen kan stralen.

 

Chief-conductor Dmitri Liss shows off his many talents this season. With this spectacular concert, he will no doubt play an astonishing role with an equally impressive as grandly orchestrated repertoire, fitting him like a glove.

 

Drama and orchestral virtuosity mark Richard Strauss’ Don Juan and Édouard Lalo’s Symphonie espagnole. Liss’ deeply Russian soul comes to life in the beautiful, French refinement of Ravel’s orchestration of Mussorgsky’s Pictures at an Exhibition

» Lees verder

 

 

 

De reguliere inleidingen voor aanvang van concerten worden vervangen door digitale video-inleidingen. Vanaf 2 weken voor aanvang kunt u deze inleidingen bekijken op philharmoniezuidnederland.nl/concertinleiding.

 

wolfganglogo.PNG 

 

Wolfgang app

Bij dit concert kunt u gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt.

  

Download Wolfgang (Iphone, vanaf iOS 7.1 en Android van Android 4.4) gratis in de App Store of Google Store of via www.wolfgangapp.nl. Start Wolfgang voordat het concert begint en zet uw telefoon op stil. 


Dirigent                                  

Dmitri Liss

Viool                                     

Alena Baeva

 

 
Strauss                                   

Don Juan

Lalo                                       

Symphonie espagnole

Moesorgski (instr. Ravel)       

Schilderijententoonstelling