philharmonie zuidnederland

Meer licht op Beethoven

vrijdag 24 maart 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 21:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Dirigent Reinhard Goebel is een van de grootmeesters van de historische uitvoeringspraktijk. Hij schreef geschiedenis met het in 1973 opgerichte Musica Antiqua Köln en onderscheidt zich sinds de jaren negentig als een topdirigent die de klassieken net dat beetje extra geeft met swingende uitvoeringen en boeiende programma’s.

 

De verrassing van dit concert is ongetwijfeld het Vioolconcert dat Clement schreef in opdracht van zijn goede vriend Beethoven. Voor Beethoven was dit prachtige werk zelfs de aanleiding om zijn eigen beroemde Vioolconcert te schrijven. Goebel neemt de Duits Russische violiste Alina Pogostkina mee. Zij werkte al samen met Gustavo Dudamel en andere grote dirigenten en wordt geroemd om haar ‘subtiele spel en oor voor detail’.

Conductor Reinhard Goebel is one of the grand masters of historically informed performance practices. He wrote history with the founding of Musica Antiqua Cologne in 1973 and distinguished himself in the 90s as a top conductor who spices the great classics up with that little, extra bit of swing and passion.

 

This concert’s surprise is undoubtedly Clement’s Violin Concerto, written in commission for his good friend Beethoven. For Beethoven, this beautiful work even was reason to write his own famous Violin Concerto. Goebel brings along the Russian violinist Alina Pogostkina. Previously, she worked together with Gustavo Dudamel and the other greats, and she is admired for her ‘subtle playing and ear for detail’. 

» Lees verder

 

 

 

De reguliere inleidingen voor aanvang van concerten worden vervangen door digitale video-inleidingen. Vanaf 2 weken voor aanvang kunt u deze inleidingen bekijken op philharmoniezuidnederland.nl/concertinleiding.


Dirigent                                  

Reinhard Goebel

Viool                                     

Alina Pogostkina

 

 
Beethoven                             

Ouverture Coriolan

Clement                                 

Vioolconcert in D

Beethoven                             

Symfonie nr 4