philharmonie zuidnederland

Muziek vol liefde en dood

vrijdag 31 maart 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 21:35 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Liefde en dood. Het vormen de universele hoofdthema’s in veel, heel veel muziek. Neem Wagners tragische liefdesverhaal over Tristan en Isolde, of Tsjaikovski’smeeslepende verklanking van de ongelukkige liefdesgeschiedenis die Francesca da Rimini met de dood moest bekopen.

 

Ook de Georgiër Gija Kantsjeli houdt zich in Styx op haast meeslepende wijze bezig met de dood van vele vrienden, terwijl de solo-altviool als veerman Charon treurig zingt. Belangwekkend detail: Dmitri Liss bracht Styx van zijn goede vriend Kantsjeli in 1999 met veel succes in première.

Love and death. They are the universal themes in a lot of music. Take Wagner’s tragic story of the star-crossed lovers Tristan and Iseult, or Tchaikovsky’s moving musical translation of the unhappy romance that Francesca and her lover Paolo had to pay for with their deaths.

 

The Georgian composer Giya Kancheli also remembers the death of many dear friends in Styx, in which the sombre viola solo sings the song of the sad ferryman Charon. Important trivia: it was Dmitri Liss who premiered Styx, by his close friend Kancheli, in 1999 under much praise. 

» Lees verder

 

 

 

De reguliere inleidingen voor aanvang van concerten worden vervangen door digitale video-inleidingen. Vanaf 2 weken voor aanvang kunt u deze inleidingen bekijken op philharmoniezuidnederland.nl/concertinleiding.

 

wolfganglogo.PNG 

 

Wolfgang app

Bij dit concert kunt u gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt.

  

Download Wolfgang (Iphone, vanaf iOS 7.1 en Android van Android 4.4) gratis in de App Store of Google Store of via www.wolfgangapp.nl. Start Wolfgang voordat het concert begint en zet uw telefoon op stil. 


Dirigent                                  

Dmitri Liss 

Altviool                                 

Maxim Rysanov

Koor                                      

Studium Chorale

 

 
Wagner                                              

Uit Tristan und Isolde: Prelude en Liebestod

Tjsaikovski                             

Francesca da Rimini

Kantsjeli                                

Styx voor altviool, koor en orkest