Valentin Tournet (viola da gamba)

Tous les matins du monde

vrijdag 3 maart 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 21:30 uur einde
Cellebroederskapel
Genre: Muziek en Opera

>
<
Jean-baptiste millot
© JEAN-BAPTISTE MILLOT

De piepjonge Franse gambist Valentin Tournet maakte – in zijn eentje – tijdens de Fabulous Fringe van het Festival Oude Muziek 2015 grote indruk:

 

Een uur lang luisterde het publiek in de Grote Zaal gebiologeerd naar zijn spel. Alle reden dus om hem uit te nodigen voor een tournee. Tournet voert u met Tous les matins du monde langs het Franse gambarepertoire van rond 1700 met o.a. Marais en Sainte-Colombe. Het inspelen van de soundtrack van de gelijknamige film betekende voor Jordi Savall in 1991 zijn definitieve doorbraak.

 

I.s.m. Organisatie Oude Muziek.

Valentin Tournet is a young gamba player who impressed many during the Fabulous Fringe of Festival Oude Muziek 2015. We are thrilled to welcome him in Maastricht during his international tour. Tous les matins du monde is a gamba repertoire focusing on the 1700 era, including Marais and Sainte-Colombe.

 

In collaboration with Organisatie Oude Muziek.

» Lees verder

Viola da gamba: Valentin Tournet