Bart van Loo & Geert Hellings

Napoleon, De Schaduw Van De Revolutie

zaterdag 8 april 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 22:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Theatercollege / Literair

>
<
Koen Broos
© KOEN BROOS

Na zijn bestseller over Napoleon komt schrijver en onvervalst podiumbeest Bart van Loo met een theatervoorstelling over de kleine keizer, de man met zijn hand steevast op borsthoogte en die eeuwige punthoed op zijn hoofd.

 

Napoleon is grote geschiedenis verstild tot een silhouet. Van Loo probeert in deze voorstelling achter het silhouet te kijken, voorbij de clichés, en gaat op zoek naar de mens van vlees en bloed. In een autobiografische vertelling legt hij zijn eigen familiegeschiedenis naast die van Napoleon. Bevlogenheid, humor en kennis van zaken zijn de drijvende kracht van zijn optreden.

 

Gitarist Geert Hellings componeerde een even verrassende als poëtische soundtrack. Een boeiende samensmelting van grote en kleine geschiedenis, een melange van woord en muziek, een mix van wetenschap en jolijt. 

 

 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

SPEL

Bart van Loo

MUZIEK

Geert Hellings

“Podiumbeest in driedelig pak, waterval van feiten en weetjes, panache en intact enthousiasme, showmanship waar niets op af te dingen valt" (Knack)

 

"Wat een eloquentie! Een verbale wervelwind die bij mij de gevoeligste snaar raakt." (Matthijs van Nieuwkerk)