Cie Philippe Saire

Neons & Vacuum (Nederlandse première)

vrijdag 14 april 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 21:40 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Philippe Weissbrodt
© PHILIPPE WEISSBRODT
>
<
Philippe Weissbrodt
© PHILIPPE WEISSBRODT
>
<
Philippe Weissbrodt
© PHILIPPE WEISSBRODT

De Zwitserse Compagnie Philippe Saire is terug in Maastricht!

 

Black Out, een evocatief spel met in zwart granulaat achtergelaten lichaamsafdrukken, betoverde in maart 2015 zodanig, dat we Saires laatste tweeluik in diezelfde cyclus over visuele waarneming graag tonen. Met marginaal gebruik van TL-licht schildert Saire in zachte grijstinten een duet van in schaduw gebeeldhouwde mannen. Maria Callas’ vertolking van Adriana Lecouvreur van Francesco Cilea en teksten en woorden op lichtkranten sublimeren dit Neons tot schrijnend scenario van een scheiding.

 

Vacuum, door dezelfde performers in hetzelfde decor, is een magische beleving van verschijnen en verdwijnen. Dansers verzinken in zwarte gaten, doemen op in onduidbare, monsterlijke, ludieke houdingen. Als penseelstreken maakt het beeldenspel de textuur van hun huid zichtbaar, maar ook het uit elkaar vallend vlees. Zo wordt Vacuum de ontdekking van een ander universum.

Swiss Compagnie Philippe Saire returns to Maastricht!

 

Their production Black Out astonished many in March 2015. Vacuum will use Black Out’s scenery that allows performers to appear and disappear without the audience even noticing. Dancers will blend into black holes and appear in the cruelest, monstrous positions. Vacuum explores a new aspect of our sensory perception through an optical illusion.

» Lees verder
OOK TE ZIEN OP:
» do 13 apr 2017 / 20:30 uur
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Zie ook:

» www.philippesaire.ch

 

 

 
Trailer
Concept, choreografie en tekst

Philippe Saire

Choreografie in samenwerking met de dansers

Philippe Chosson, Pep Garrigues

Dramaturgie

Roberto Fratini Serafide

geluidsontwerp

Stéphane Vecchione

 kostuumontwerp

Isa Boucharlat

Technisch directeur

Yann Serez (creation), Vincent Scalbert (tour)

Graphisch ontwerp & fotografie

Philippe Weissbrodt

Video-opname

Pierre-Yves Borgeaud

Video teaser

Mickaël Henrotay Delaunay

Muziek

Francesco Cilea, Adriana LecouvreurPoveri Fiori, performed by Maria Callas

Reacties in de buitenlandse pers

 

"Vacuum is not a quiz for an informed audience. Spectators are free to associate the images they see with those they see within themselves. They’ll walk out slightly unsteady, bedazzled and mute. With Philippe Saire, emptiness is full, wonderfully full." - L’Hebdo’s blog

 

"Vacuum echoes in the black box of the theatre like a screaming body. Wonderful and unsettling."

Le Courrier

 

"Despite the white beams, the tableau is not clinical at all. Instead it looks like a magical map of the organism. A whole life unfurls in the wrinkles of the flesh, caught between grace and weightlessness." - La Terrasse

 

"Just like a master of Flemish painting or a stone carver, Philippe Saire presents an auditory and (choreo)graphic show where bodies emerge from the darkness as they would in outer space." - Unireso