Marina Mascarell / Korzo

Three Times Rebel

zaterdag 22 april 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 21:25 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Marlous van der Sloot
© MARLOUS VAN DER SLOOT
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Robert Benschop
© ROBERT BENSCHOP
>
<
Loes Schakenbos
© LOES SCHAKENBOS
>
<
Loes Schakenbos
© LOES SCHAKENBOS
>
<
Wei Chang
© WEI CHANG
>
<
Wei Chang
© WEI CHANG
>
<
Wei Chang
© WEI CHANG
>
<

Choreografe Marina Mascarell won als aanstormend toptalent de prestigieuze BNG Bank Dansprijs 2015. Met Three Times Rebel brengt ze op poëtische en genuanceerde wijze wederom een hot topic op het podium: de gelijke rechten van mannen en vrouwen.

 

Een prachtige groep vrouwelijke dansers brengt in deze bijzondere dansdocumentaire een hommage aan vrouwen die streden en strijden voor gelijke kansen. Maar het stuk gaat ook over vrouwen die in de schaduw leven en kansen worden ontnomen. Is de emancipatie anno 2017 voltooid?

 

Artistiek directeur Leo Spreksel zal per 1 september 2017 afscheid nemen van Korzo. Zijn bijdrage aan de ontwikkelingen binnen de Nederlandse dans, aan de carrières van belangwekkende choreografen en aan de groei van Korzo naar een professionele culturele organisatie, zijn onmiskenbaar groot. “Leo Spreksel is de belichaming van wat één individu voor de ontwikkeling van dans in een stad kan betekenen” aldus de jury van de Piketkunstprijs, die op 21 november jl. werd uitgereikt aan Leo Spreksel.

Korzo and Nederlands Dans Theater (NDT) join forces to optimally support upcoming choreographers and to offer them a platform to create new performances.

 

The Spanish-Dutch choreographer Marina Mascarell has a unique way of translating her involvement in society into dance. In 2015, she won the prestigious BNG Bank Dance Prize as an upcoming talent.

» Lees verder
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Concept en choreografie

Marina Mascarell

Recensies:

 

Feministische performance maakt ongerust.’ - Theaterkrant ★★★★

 

Vier vrouwen en één man beginnen sterk in een frame van tentstokken; ze wuiven mee met het kader dat ze zelf herscheppen. Alsof ze zich voegen naar de beperkende hokjes waarin vrouwen vaak worden gestopt. […] Muzikant Yamilia Ríos legt ondertussen met laptop, zang en cello een dreigende soundscape onder de kluwen lichamen. Af en toe wordt dat gevoel van onraad mooi beantwoord met een raak beeld.’ - de Volkskrant ★★★