Taurus Quartet

Mozart, Beethoven, Schubert

woensdag 5 april 2017 / 20:30 uur
1 pauze / 22:25 uur einde
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<

Het Taurus Quartet, vier musici met een lange ervaring en gevestigde reputatie in kamermuziek, maakt sinds zijn ontstaan in 2012 een steile opmars.

 

Geïnspireerd door masterclasses bij violiste Antje Weithaas en het Artis Quartett Wien ontwikkelt het kwartet een eigen geraffineerd samenspel en een unieke strijkersklank. Invitaties van belangrijke concerthuizen en festivals als Handelsbeurs Gent, Concertgebouw Brugge, Bozar en Festival Saintes volgden snel. Nu voor het eerst in Maastricht!

The Taurus Quartet exists of four musicians who share tons of experience and a well-established reputation in chamber music. In 2012, they joined forces after being inspired by a master class of violinist Anje Weithaas, and the Artis Quartett Wien. The Taurus Quartet developed a unique sound and has performed on many major stages. This will be their first performance in Maastricht.

» Lees verder

Zie ook:

» taurus-quartet.be

Viool, Wietse Beels, Liesbeth Baelus

Altviool, Vincent Hepp

Cello, Martijn Vink

 

Mozart

Strijkkwartet nr.14 in G KV 387  'de Lente'

 

Beethoven  

Strijkkwartet op.18 nr.4 in c

 

Schubert

Strijkkwartet nr.15 in G D887