Theater Gnaffel

Het Wilde Westen van Calamity Jane 8+

zaterdag 15 april 2017 / 16:00 uur
geen pauze / 17:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
Ron Greve
© RON GREVE
>
<
Ron Greve
© RON GREVE
>
<
Erik Franssen
© ERIK FRANSSEN
>
<
Erik Franssen
© ERIK FRANSSEN
>
<
Erik Franssen
© ERIK FRANSSEN
>
<
Erik Franssen
© ERIK FRANSSEN

Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Ze is een voorbeeld voor veel vrouwen, zij ging haar eigen weg en was voor niemand bang en ze was de eerste vrouw die een broek droeg.

 

Calamity Jane kan vechten als een man. Misschien ken je haar uit de gelijknamige film met Doris Day of uit de televisieserie Deadwood. Nu komt ze langs bij Theater Gnaffel, die in haar nieuwe voorstelling een Wild West show tot leven brengt. Verwacht geen Wild West als in de film, al is het verhaal van Calamity Jane wel spannend! Samen met poppenspeler Elout Hol vormt Calamity Jane een combinatie van water en vuur, van ranja en whisky! _
TEKST

Ad de Bont

REGIE

Silvia Andringa

SPEL

Heike Wisse en Elout Hol

De Volkskrant over De Koning en de Rest :


“Poppentheater Gnaffel maakte vorig jaar de voorstelling De Hompelaar en het jaar ervoor De Worstelaar; met beide voorstellingen won de groep jeugdtheaterprijzen.

 

Ook met deze voorstelling kan dat gebeuren, dankzij het eenvoudige verhaal gebaseerd op De Koning Sterft van Eugène Ionesco, de hartveroverend sobere regie van Silvia Andringa en de uitstekende chemie tussen Elout Hol en Ilse Warringa.”