Wende

MENS, Op zoek naar het gevaar en het wonder van een mens te zijn

zaterdag 1 april 2017 / 20:30 uur
geen pauze / 22:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<
Romy Treebusch
© ROMY TREEBUSCH

“Ik ben een vrouw, ik woon en leef in de stad, hier zoek ik mijn geluk en mijn kansen. Zie hoe ik bang en laf ben, en soms moedig. Hoe ik faal en soms overwin.”

 

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten en performers van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, of zelfs een film, ze slaagt er steeds weer in haar publiek diep te raken. Rode draad bij alles wat ze doet; Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem en kracht,  dwars door alle genres heen.

 

Ze benaderde gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon om samen met haar nieuwe verhalen en songs te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd. Een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en de vraag hoe we ons moeten verhouden tot wat er om ons heen gebeurt.

 

Wende gaat met deze schrijvers op zoek naar de schoonheid, de lelijkheid, het gevaar en het wonder van mens te zijn en zingt over haar eigen angst, eenzaamheid, zoektocht, liefde, land en stad. Het resultaat is een intieme, verrassende en confronterende reis door  een leven vol van miniatuurvertellingen.

 

Zo keert Wende met deze voorstelling op een moderne manier terug naar haar wortels, naar het chanson, een liedvorm die als geen ander de traditie kent de kern van het menszijn te willen raken.

 

Regisseur Marcus Azzini (artistiek directeur van Theatergroep Oostpool) tekent voor de regie. En de internationaal vermaarde ontwerpster Chloe Lamford uit Londen tekent voor het design van de voorstelling (op dit moment is ze ook verbonden aan Toneelgroep Amsterdam met regisseur Katie Mitchell). 

 

» de Volkskrant - ★★★★★
» NRC ★★★

 

 

OOK TE ZIEN OP:
» za 1 apr 2017 / 16:00 uur
 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

spel

Wende

Haar laatste theaterprogramma LAST RESISTANCE verraste en gooide hoge ogen bij zowel het publiek als de pers. 

 

“Absolute Wereldklasse” - De Telegraaf *****

 

“In het theater valt alles op zijn plek bij Wende" - 

NRC *****

 

“Wende weet diep tot haar publiek door te dringen” 

De Volkskrant ****

 

 

 

‘Vrij me voorbij de angst

dat jij me zal verlaten.

Liegen duurt het langst:

jij zal me niet verlaten!

Vrij me vrij van zorgen

vrij me vrij van mij.

Geloof in mij tot morgen

en vrij dan weer met mij.’

 

(Dimitri Verhulst)