Het Laagland

Joris & de Drakentemmers 8+

zaterdag 13 mei 2017 / 16:00 uur
geen pauze / 17:10 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

 

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun familie krijgen er een extra dosis van mee tijdens JORIS & DE DRAKENTEMMERS.

 

Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken? En hoe overleef je niet alleen deze monsters uit bekende verhalen, maar ook de draken die je van binnen de baas zijn? Draken van het hardnekkige soort dat zich geniepig in je gedachten vast klauwt. Die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt. In het eeuwenoude verhaal is Joris de held die een gevaarlijke draak doodt. Maar wat als Joris eigenlijk geen echte held is? Wat als hij zich laat tegenhouden door de drakenstemmen in z’n hoofd? De hoogste tijd voor de Drakentemmers om bij Joris het vuur flink op te stoken!

 

In JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

 

Familievoorstellingen van Het Laagland staan erom bekend dat ze zowel ouders als grote broers en zussen aanspreken. De enige voorwaarde is dat je minimaal 8 bent of óóit 8 bent geweest.


EXTRA 'Het Drakenlaboratorium'

Na afloop van de voorstelling is er een gratis theaterworkshop 'Het Drakenlaboratorium'. Door Prof. Dr. Aak (theatermaker Mayke Roels) zij neemt de kinderen na de voorstelling mee naar 'Het Drakenlaboratorium'. De kinderen veranderen in jonge wetenschappers en ontdekken nieuwe draken. Ze dragen witte labjassen en brouwen een drakensoep. De kinderen zullen het theater met aangewakkerde vuurtjes verlaten. 

 

Wil je meedoen? Bij binnenkomst mag je je bij Prof. Dr. Aak melden en krijg je een sticker. Ben op tijd want er zijn maar 25 plekken in Het Drakenlaboratorium! De workshop duurt ongeveer 30 minuten.

 


 


Zie ook:

» www.hetlaagland.nl

 

Artikel:

» De Limburger


_

_
REGIE EN CONCEPT

Inèz Derksen

STEM OP: Joris & de Drakentemmers doet mee voor de Zapp Theaterprijs!


Regisseur Inèz Derksen over de voorstelling:


”Voor mij is de drakenwereld een fantastische theatrale vertaling voor angst, die zich in je eigen hoofd nestelt. Angstdraken die  je met goedbedoelde raad willen beschermen, maar je juist klein houden, afremmen en je nooit voluit laten zijn wie je bent. Angst is een slechte raadgever. Juist nu de wereld om ons heen zo in beweging is. Meer dan ooit is dit het moment om alle onzekerheid met elkaar om te buigen tot een kracht die ons versterkt, in plaats van verdeelt en verzwakt. Hét moment om de draak, die ons ervan weerhoudt  te doen wat we het liefste willen doen, recht in zijn stinkende bek te kijken en de wereld tegemoet te treden vanuit een eigenwijs vuur. Deze groep veelzijdige Laaglandacteurs gaat ervoor zorgen dat jullie het theater verlaten met aangewakkerde vlammetjes.”