philharmonie zuidnederland

Chopin en Tsjaikovski's Pathétique

vrijdag 12 mei 2017 / 20:00 uur
1 pauze / 21:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

‘Het publiek hield de adem in om de laatste zuchten van de contrabassen in perfecte stilte te kunnen horen. Een waar wonder.’

 

Het is slechts een van de opmerkingen van de overrompelende recensies die Dmitri Liss wereldwijd krijgt na uitvoeringen van Tsjaikovski’s ‘Pathétique’. Daarom is het vanzelfsprekend dat de chef-dirigent zijn eerste seizoen afsluit met de populaire Zesde Symfonie. Dat hij daarnaast een veel minder bekende maar fenomenale Poolse componist als Mieczys?aw Karlowicz meeneemt pleit weer voor zijn neus voor ontdekking en avontuur. Bovendien keert ‘huispianist’ Hannes Minnaar terug voor Chopins geliefde Tweede Pianoconcert. Grote kans dat hij door Liss wordt geïnspireerd tot een unieke vertolking.

‘The audience holds its breath to catch the last sighs of the double basses in the perfect silence. A miracle, truly.’

 

It is only one of the many remarks from the overwhelming reviews Dmitri Liss garnered all around the world for his rendition of Tchaikovsky’s Pathétique. Naturally, our chief-conductor closes his first season with this popular Sixth Symphony. That he ties this piece to the much less famous but no less phenomenal Polish composer Mieczys?aw Karlowicz, is a testament to Liss’ aptitude for discovery and adventure. Furthermore, our ‘house pianist’ Hannes Minnaar returns for Chopin’s beloved Second Piano Concerto. Good odds that he will be inspired by Liss to a unique interpretation. 

» Lees verder

 

 

 

De reguliere inleidingen voor aanvang van concerten worden vervangen door digitale video-inleidingen. Vanaf 2 weken voor aanvang kunt u deze inleidingen bekijken op philharmoniezuidnederland.nl/concertinleiding.

 

wolfganglogo.PNG 

 

Wolfgang app

Bij dit concert kunt u gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen, af en toe een blik op uw smartphone is voldoende. De app is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt.

  

Download Wolfgang (Iphone, vanaf iOS 7.1 en Android van Android 4.4) gratis in de App Store of Google Store of via www.wolfgangapp.nl. Start Wolfgang voordat het concert begint en zet uw telefoon op stil. 


Dirigent                                  

Dmitri Liss

Piano                                     

Hannes Minnaar

 

 

Karlowicz                              

Uit Bianca da Molena: Prelude

Chopin                                              

Pianoconcert nr 2

Tsjaikovski                             

Symfonie nr 6 ‘Pathétique’