Toneelgroep Maastricht

Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal

zondag 21 mei 2017 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding, door Huub Stapel /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<
ben van duin
© BEN VAN DUIN
>
<
ben van duin
© BEN VAN DUIN
>
<

Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal

met Huub Stapel, Henriëtte Tol, Rowwen Hèze e.a.

 

De theatervoorstelling Pinkpop is een tragikomisch liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven en de liefde. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het gelijknamige popfestival.

 

De hoofdrollen in Pinkpop worden gespeeld door onder andere Huub Stapel en Henriëtte Tol. De band Rowwen Hèze schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival.

 

De tekst is geschreven door Frans Pollux en Jibbe Willems. De regie is in handen van artistiek leider Servé Hermans. Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal komt tot stand met de steun van Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, De Maaspoort, Parkstad Limburg Theaters en mediapartners L1 & De Limburger.

 

***** Theaterkrant

**** De Limburger

**** NRC

**** De Telegraaf

**** Volkskrant

 


Spel: Huub Stapel, Henriëtte Tol, Michel Sluysmans, Suzan Seegers en Judith Pol

Tekst: Frans Pollux en Jibbe Willems m.m.v. Wiel Beijer

Muziek: Rowwen Hèze

Regie: Servé Hermans


***** - Theaterkrant, hans Smit

"Alle lijnen zijn ingenieus met elkaar verweven."

 

"Wat een uitmuntend idee om juist deze Limburgse band (Rowwen Hèze) voor de voorstelling te benaderen."

 

"Diepe buiging voor Toneelgroep Maastricht."

 

“Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal is een ontroerende ode aan het popfestival, aan de tijd, aan Limburg aan en aan de liefde.”

 

**** De Limburger, Jos Prop

“Pinkpop: veel nostalgie en ontroering”

 

“In de slotscène komen de tranen van ontroering tijdens een mooi gedoseerd liefdesduet. Dan is de tsunami aan beelden verdwenen, dan zwijgt de muziek, dan resten slechts die paar woorden die de zaal ademloos inhaleert.”

 

“Henriëtte Tol geeft de oudere Lies, afhankelijk van de helderheid van haar echtgenoot, de juiste hoeveelheid meegaandheid mee of, waar nodig, scherp afgemeten tegenspel.”

 

“Suzan Seegers speelt jonge Lies, het Pinkpopmeisje innemend, maar tegelijk ook een tikkeltje geraffineerd. Af en toe mag ze haar prachtige stem laten klinken.”

 

“En dan natuurlijk Rowwen Hèze: de provinciale trots in muzikale en alle andere tijden. Jack Poels en zijn kompanen vertolken een belangrijk aspect dat onuitgesproken in de voering van deze voorstelling zit: gedeelde nostalgie, gedeelde herinneringen. En met hun prachtige slotlied Het mooiste liedje ooit wrijven ze de tranen er nog dieper in.”

 

**** - NRC, Henk van Gelder

“Huub Stapel en Henriëtte Tol ontroeren als ouder echtpaar in Pinkpop”

 

“Zo schuiven heden en verleden in de regie van Servé Hermans mooi in elkaar. Zo mooi, dat er geen enkele ruimte is gelaten voor applaus na de liedjes – de voorstelling is één vloeiend geheel.”

 

**** - De Telegraaf, Bart Wijlaars

“…Pinkpop is niet alleen voor wie dit feest van binnen en buiten kent. Het festival vormt vooral het decor van dit liefdesverhaal, terwijl met name de helende werking van muziek op het menselijk geheugen onderstreept: Het helpt herinneringen. Uiteindelijk wint het verhaal deze voorstelling.”

 

“De nieuwe nummers die voor de voorstelling werden geschreven passen zo goed dat ze ondergeschikt lijken. Daardoor kunnen uiteindelijk de acteurs de avond dragen en krijgt Pinkpop de accenten die dit emotionele verhaal verdient.”

 

**** - Trouw, Sara van der Kooi

“Perfecte feelgood voorstelling”

 

“…magnifiek spelende Huub Stapel”

 

“…een rijke, bruisende voorstelling over liefde tussen mensen, liefde voor muziek en liefde voor je geboortegrond.”


 

Ook te zien op:

 

Donderdag 8 juni - Theaterhotel De Oranjerie, Roermond

Woensdag 14 juni - De Domijnen, Sittard

Donderdag 29 juni & zaterdag 1 juli - Parkstad Limburg Theaters, Heerlen