Conservatorium en Toneelacademie Maastricht

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND: ARIADNE AUF NAXOS

zondag 25 juni 2017 / 16:00 uur
geen pauze / 18:00 uur einde
Bordenhal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Ariadne auf Naxos behoort tot de meest geliefde opera’s van Richard Strauss. Met zijn verfijnde orkestratie, glanzende vocale partijen en verschillende verhaallijnen biedt het alles wat een goede opera nodig heeft. Deze oorspronkelijke opera Ariadne auf Naxos van R. Strauss vormt de basis voor dit nieuwe, hedendaagse verhaal. Studenten van Conservatorium Maastricht en Toneelacademie Maastricht voeren de opera Money makes the world go round: Ariadne auf Naxos uit, in regie van Jeroen De Man.

 

Regisseur Jeroen de Man: "Een gefortuneerde man uit Wenen geeft een party voor al z’n vrienden. Vuurwerk en all you can eat. En om de boel wat op te luisteren is er een opera en een klucht besteld. Om meer tijd te hebben voor het feest dienen de performances tegelijk te spelen. Een idioot plan, maar de man met het geld bepaalt de temperatuur."


U vraagt wij draaien? Niks d’r van. De Letse tenor, die vanavond afstudeert van het conservatorium heeft namelijk geen ene fluit zin in al die patriciërs met hun flappen en al helemaal niet in die zogenaamd briljante Richard Strauss. Je kunt met geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van z’n staart.    

 

Muzikale leiding is in handen van Christian Cásleanu. De voorstellingen vinden plaats in de Bordenhal van Toneelgroep Maastricht.
De versie in de regie van Jeroen De Man garandeert een muzikaal explosieve en verwarrende avond!