Daan Vandewalle (piano)

Moessorgski: Beelden van een tentoonstelling / Ives: Concord Sonate

donderdag 1 juni 2017 / 20:30 uur
1 pauze / 22:15 uur einde
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<
fred debrock
© FRED DEBROCK

Daan Vandewalle is een internationale autoriteit op het gebied van 20e - en 21e-eeuwse pianomuziek. Dat illustreerde hij recent nog ten volle tijdens twee concerten waarin hij de delen 1 tot 6 van de monumentale pianocyclus van Frederic Rzewski The Road op markante wijze uitvoerde.

 

Vandewalle sluit het klassieke seizoen af met twee kardinale werken uit de pianoliteratuur: het spectaculaireTableaux d’une exposition van Modest Moessorgski en de Concord Sonate van de Amerikaanse componist Charles Ives, die hij in 1996 voor zijn debuut-cd opnam. De opname werd in de Amerikaanse muziekpers met lof overladen.

 

Daan Vanderwalle positions himself in an extraordinary way. He will perform two masterpieces of the piano literature: the spectacular Tableaux d’une exposition of Modest Moessorgski and the Concord Sonate of the American composer Charles Ives. This record received outstanding reviews of the American press.

» Lees verder

Piano:

Daan Vandewalle

Moessorgski

Tableaux d’une exposition

 

Ives

Concord Sonate