Orlando Festival 2017

Gruppo Montebello

vrijdag 18 augustus 2017 / 20:00 uur
Sint Janskerk
Genre: Muziek en Opera

>
<

Zoals in de voorgaande twee edities brengt dirigent Henk Guittart, artistiek leider van het Orlando Festival, voor het slotconcert in Maastricht een groot deel van de internationale Orlando-musici samen in Gruppo Montebello.

 

Dagelijks repeteren ze in Rolduc een bijzonder programma met kamermuzikale versies van grote orkestwerken van Anton Bruckner, Gustav Mahler en Claude Debussy. Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen worden tijdens dit concert live opgenomen voor een latere cd-uitgave. Voor het eerst sinds dertien jaar klinkt de intieme versie van Bruckners Zevende weer in Nederland.

 

 

As in the foregoing two editions, conductor Henk Guittart, artistic director of the Orlando Festival, brings together a large number of international Orlando musicians in Gruppo Montebello before the final concert in Maastricht.

 

In Rolduc, they rehearse daily for a special program with chamber music versions of major orchestra works by Anton Bruckner, Gustav Mahler and Claude Debussy. Mahler’s Lieder eines fahrenden Gesellen will be recorded during this concert, for a live CD that will be released in the future. For the first time since thirteen years, the intimate version of Bruckner’s seventh will be performed in the Netherlands. 

» Lees verder


Orlando Festival 2017

Dirigent Henk Guittart

Bariton Ludwig Mittelhammer

 

Bruckner Symfonie nr.7

Mahler Lieder eines fahrenden Gesellen

Debussy Prélude à l’Après-midi d’un faune