NTGent

4.48 Psychosis

donderdag 28 september 2017 / 20:30 uur
1 pauze / 23:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST
>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST
>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST
>
<
Kurt van der Elst
© KURT VAN DER ELST

Jan Steen regisseerde twee versies van Sarah Kane's 4.48 Psychosis. Lien Wildemeersch en Benjamin Cools spelen.

 

Jan Steen regisseerde twee versies van wat hij ‘een van de krachtigste toneelteksten van de laatste vijftien jaar’ noemt. De tekst is een bewogen en zinderende gedachtestroom die niet alleen de pijn en de angst om te leven verwoordt, maar evenzeer de liefde om te leven en het willen leven ter wille van de liefde bezingt. Sarah Kane schreef 4.48 Psychosis in een toestand van diepe depressie, een paar maanden voor ze op 28-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.Twee acteurs gingen elk afzonderlijk de confrontatie aan met deze aangrijpende tekst. De manier waarop ze beiden vanuit hun ‘anderszijn’ de tekst ontmoetten, bleek bepalend voor hoe ‘anders’ hun versies zijn. Het publiek krijgt de twee identieke en toch heel verschillende versies te zien op één avond. Ze vormen samen één geheel. Ze zijn met elkaar verbonden en resoneren door in elkaar. De voorstelling wordt in het Engels gespeeld, in Kane’s originele versie.

Waar Wildemeersch de poëtische schrijfster, de zieke vrouw en de wanhopige minnares in zichzelf laat ontwaken, vraagt Benjamin Cools haar ten dans. In zijn handen wordt 4.48 Psychosis een muziekpartituur waarvan hij elk woord wil proeven. - De Standaard

 

Engelstalige voorstelling

Lien Wildemeersch and Benjamin Cools each play their version of Sarah Kane's monologue 4.48 Psychosis.

 

Jan Steen has directed two versions of what he calls ‘one of the most powerful plays of the last fifteen years’. It is a stirring and eventful stream of thought that expresses not only the pain and fear of living, but also sings the praises of the love of living and the desire to live because of love.

 

Sarah Kane wrote 4.48 Psychosis in a state of deep depression, a couple of months before she committed suicide at the age of 28. Two actors, Lien Wildemeersch and Benjamin Cools, each took on this moving play in their separate ways. The way they each encounter the play on the basis of their ‘differentness’ turned out to be a determining factor in how ‘different’ their versions are.

 

The audience sees the two identical yet completely different versions in a single evening. Together they form a single whole. They are connected to each other and resonate in each other.

 

The script used for the performance is Kane’s original English version

 

English spoken

» Lees verder

 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Tekst

Sarah Kane

Regie

Jan Steen

Spel

Lien Wildemeersch & Benjamin Cools