philharmonie zuidnederland

Met Liss en Skride naar Scandinavië

vrijdag 29 september 2017 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE

Chef-dirigent Dmitri Liss toont zijn veelzijdigheid met een bijzonder programma. Zo klinkt de Nederlandse première van Vivo, dat de Fin Magnus Lindberg voor de New York Philharmonic schreef, als opmaat voor Ravels Daphnis et Chloé.

 

Samen met het Vioolconcert van de Deen Carl Nielsen vormt dit de aftrap voor de focus op Scandinavië dit seizoen. Niemand minder dan de internationaal gevierde Baiba Skride soleert. Het Engelse Gramophone schreef al lovend over haar opname van dit concert. ‘Ze heeft een verbazingwekkende puurheid, accuratesse en helderheid’. Bovendien brengt beeldtovenaar Lucas van Woerkum na de pauze Ravels aloude liefdesverhaal naar het witte doek.


Dirigent Dmitri Liss
Viool Baiba Skride
Cineast  Lucas van Woerkum

 

Lindberg Vivo (Nederlandse première)
Stravinsky Suite nr.2
Nielsen   Vioolconcert
Ravel 1e en 2e Suite uitDaphnis et Chloé (Nederlandse première Symphonic Cinema)