Cie Non Nova

L’après-midi d’un foehn 4+

zondag 22 oktober 2017 / 16:00 uur
geen pauze / 16:25 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
© JEAN-LUC BEAUJAULT
>
<
jean-Luc Beaujault
© JEAN-LUC BEAUJAULT
>
<
jean-Luc Beaujault
© JEAN-LUC BEAUJAULT
>
<
jean-Luc Beaujault
© JEAN-LUC BEAUJAULT
>
<
jean-Luc Beaujault
© JEAN-LUC BEAUJAULT

Wat is de levensverwachting van een plastiek zak? Van het moment dat het een polyetheen is tot het moment dat de plastiek zak wordt weggegooid? Hoe lang wordt er gebruik van gemaakt?

Eigenlijk helemaal niet lang, vergeleken met de tijd die hij door zal brengen al waaiend op de planeet.

 

Dit is waar het echte leven begint voor zo’n zak; het zelfstandige leven. Een anonieme zak te midden van de s’werelds talloze andere plastiek zakken onderweg naar eeuwige puinhoop.

Laten we hopen dat een sterke wind hem alle hindernissen kan helpen overkomen, zodat hij ook de kans krijgt om nog meer oceanen en bergen over te steken en nieuwe avonturen kan meemaken.

Wat als wij mensen, stevig verankerd aan de grond, ook aan de zwaartekracht konden ontsnappen en vliegen met de wind, eindelijk vrij, samen met de willekeurige wals van de lucht ?

Wat als we onbewust onze dorst voeden voor de ontdekking van onbekende gebieden, het vechten van onzekere veldslagen zelfstandig en oncontroleerbaar.

Rechtop of ondersteboven, maak die handen maar vrij, word het voorwerp van de beweging. Enkel geluid en strelen van de lucht.

 

Deze voorstelling gebruikt een simpele turbine om een wervelwind te creëren. Het personage van de plastiek zak verandert naarmate de tijd, hij reageert op de beweging van de lucht die gecontroleerd wordt door de protagonist.

 

 



_Cie Non Nova

SPEL

Jean-Louis Ouvrard

REGIE

Phia Menard, Jean-Luc Beaujault