Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag

TETRIS Mon Amour

vrijdag 27 oktober 2017 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Martijn Halie
© MARTIJN HALIE

Het computerspel Tetris is mateloos fascinerend en verslavend. Tetris veroverde razendsnel de wereld toen het in 1984 werd uitgevonden. Choreografe Roni Haver was er zelf ook ooit aan verslingerd. Nu maakt ze een explosieve voorstelling waarin de prijswinnende dansers van Club Guy & Roni en de ijzersterke musici van Slagwerk Den Haag zich verliezen in het spel.

In een race tegen de tijd en de oneindige stroom van dingen die op je af komen.

 

TETRIS Mon Amour is een metafoor voor het echte leven. Wie zichzelf harder pusht kan zijn levensscore verbeteren. Hoe hard kun jij jezelf opjutten, terwijl je moet passen in een bestaande structuur? De enige manier om overeind te blijven is om op de hoogste snelheid je zelfbeheersing te bewaren. Met nieuwe muziek van Thijs de Vlieger, bekend van het succesvolle elektronische trio NOISIA.

In TETRIS Mon Amour ligt het tempo hoog en de lat steeds hoger. De totale ineenstorting ligt altijd op de loer.

 

The computer game Tetris conquered the world in 1984. Also choreographer Roni Haver was once addicted to the game. Now she creates an explosive performance together with the prize-winning dancers of Club Guy & Roni and the ingenious musicians of Slagwerk Den Haag. With music composed by Thijs de Vlieger, part of the world famous electronic music trio NOISIA.

TETRIS Mon Amour is a metaphor for real life. If you push yourself harder, your life score can increase. The only way to master the game is to play with self control at the highest speed. You need to find a way to fit into an existing structure, before its ‘Game Over’… 


Choreografie
Roni Haver

 

Dramaturgie
Guy Weizman

 

Dans
Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly e.a.

 

Compositie
Thijs de Vlieger (NOISIA)

 

Muzikale uitvoering
Slagwerk Den Haag o.l.v. Fedor Teunisse