Gianni Grot & Company

From Routes to Crown

donderdag 12 oktober 2017 / 15:00 uur
geen pauze / 16:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

From Routes to Crown is een urban dansvoorstelling die duikt in de wereldgeschiedenis van kolonialisme en de eeuwenlange strijd voor gelijkheid die daarop volgde. 
Ook laat de voorstelling de hedendaagse psychische gevolgen hiervan zien; de wankele relatie tussen ‘zwart’ en ‘wit’ en de zoektocht naar een eigen identiteit waarin velen zich zullen herkennen. Ondanks de overwinningen die er zijn behaald, bestaat er nog grote verdeeldheid.

 

In From Routes to Crown beleef je de gevoelens die daarbij horen: onredelijkheid, opstandigheid en twijfel, maar ook saamhorigheid en trots.

From Routes to Crown digs deep into the shared history of Surinam and the Netherlands. The piece shows the colonial history and researches how the history still resonates in contemporary society, which is reflected by the instable relationship between ‘blacks’ and ‘whites’. This instability has an enormous impact on civilization. From Routes to Crown tells a story about the ongoing struggle for freedom and equality, which a lot of people from various backgrounds can relate to. This story takes the audience from the colonization of Africa and the Caribbean to the Black Panthers in the US and back to Dutch society. In this manner we hope to spread the message that brother- and sisterhood is the way to overcome racism.

» Lees verder

Choreografie
Gianni Grot